Iosua Faur – Ce sa NU faci Craciunul acesta!


Hello! Sărbătorile vin, sărbătorile vin! Au început şi reclamele Coca Cola de Crăciun ca să-i trezească şi pe ultimii adormiţi. Măcar aşa să ştie şi ei ce sărbătorim. Mă gândeam la sărbători zilele astea. Chiar astăzi am primit o invitaţie care mă face să aştept şi mai repede Crăciunul. 🙂

Dar voi? Sunt sărbătorile un stres în plus pentru voi sau le aşteptaţi cu nerăbdare? Vă îngrijoraţi  dacă aveţi destui bani pentru cumpărături sau deja ai economiile puse deoparte? Sunt decoraţiile o altă complicaţie pe care trebuie să o rezolvi sau este o activitate, o tradiţie în familie? (Anul acesta bradul din Turda va fi decorat în 3…:P)
Nu cred că Domnul Isus ar dori ca ziua lui de naştere să fie stresantă pentru noi, nu? De multe ori mi-am pierdut concentrarea. Vroiam ca bradul şi camera să fie bine decorată (deşi decorul nu este punctul meu forte), globurile să nu fie sparte sau mâncate de fratele meu, cadouri pentru toată lumea, cât mai originale şi o listă de un kilometru cu ceea ce trebuie făcut pentru ca sărbătoarea să fie perfectă. Aşadar după ce mi-am dat seama de toate acestea, uitaţi 4 lucruri pe care să nu le faci de Crăciun:
1. Nu fi un Scrooge. Tocmai ascultam (din nou) pe telefon zilele acestea cartea A Christmas Carol de Charles Dickens. Personajul principal – Scrooge Ebenezer. Ştiţi tipul clasic de bătrân bogat, arţăgos şi zgârcit? Nu fi atât de prins în activităţi încât nimeni (familia, prietenii) să nu-şi dorească să stea pe lângă tine. Lasă-i să participe la toate activităţile, tradiţiile, chiar dacă nu pun globul pe creanga care trebuie. Copii au o bucurie naturală, aşa că împrumută puţină bucurie şi distraţi-vă împodobind, gătind, cumpărând, cântând şi râzând. Nu le lua bucuria. Amplifică bucuria!
2. Nu uita să dăruieşti cu generozitate şi să primeşti cu mulţumire. Nu fi atât de preocupat cu a dărui cadouri încât uiţi să primeşti plin de mulţumire. Trebuie să-i laşi şi pe alţii să se bucure dăruind. Sau pe de altă parte, nu fi atât de obsedat de a primi cadouri încât uiţi să mai dăruieşti cu generozitate. Isus ne-a dat cel mai important cadou, un cadou al iertării de păcate şi al vieţii veşnice. Nu ai nici o scuză ca să fi lacom, egoist, mai ales când sărbătorim naşterea Celui care Dăruieşte.
3. Nu te mai gândi la trecut. Nu lăsa ca amintirile rele să te bântuie. Multe sărbători sunt memento-uri triste ale singurătăţii dacă ai pierdut pe cel drag sau dacă nu ai o familie iubitoare, dacă ai probleme financiare sau tensiuni cu cei dragi. Anul acesta, prin harul Domnului, lucrurile pot fi diferite. Gândeşte-te la Domnul Isus şi aşa cum Proverbe 3:5-8 zice Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărărileNu te socoti singur înţelept, teme-te de Dumnezeu şi abate-te de la rău! Aceasta va aduce sănătate trupului tău şi răcorire oaselor tale.
4. Nu uita de Domnul Isus! Este ziua de naştere a Lui cea pe care o sărbătorim la Crăciun – nu a Moşului, a cadourilor, a bradului, a celor mai frumoase decoruri, a cumpărăturilor, a zăpezii, a prăjiturilor sau a petrecerilor. Nici unul din aceste lucruri nu sunt rele dacă ne aducem aminte prima dată de Domnul Isus. Dacă vrei să ai o imagine proaspătă, citeşte şi reciteşte Evangheliile lui Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Ei ne ajută să înţelegem de ce ceea ce sărbătorim de obicei la Crăciun nici măcar nu ar fi contat dacă Domnul Isus nu se năştea acum 2000 de ani.
Bucuraţi-vă de Crăciun anul acesta! Domnul Isus ne ajută să facem lucrurile acesta an după an – ceea ce este un cadou minunat.
În pregătirea sărbătorilor,
Iosua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: