5 pericole pentru tineri, de J.C. Ryle


Un material de Iosua Faur

1. Mândria – „Tineri luaţi aminte la textul citit. Nu te baza prea tare pe propria ta judecată. Nu mai fi atât de sigur că întotdeauna ai dreptate şi ceilalţi greşesc. Nu te încăpăţâna când oamenii maturi te sfătuiesc, în mod special părinţii tăi. Vârsta aduce experienţă şi astfel merită respect.”

2. Iubirea plăcerii – „Tinereţea este perioada în care pasiunile noastre sunt puternice – şi ca nişte copii răsfăţaţi – pasiunile plâng după satisfacere. Tinereţea este perioada în care suntem puternici şi sănătoşi – moartea pare atât de departe şi să te bucuri de plăcerile vieţii pare cel mai important lucru… „Eu slujesc poftelor şi plăcerilor” este adevăratul răspuns pe care cei mai mulţi tineri trebuie să-l dea atunci când sunt întrebaţi: „Pe cine slujeşti tu?”
3. Lipsa de gândire – „Lipsa gândirii este motivul pentru care mii de suflete sunt aruncate pentru totdeauna în Iazul cu foc. Oamenii nu vor fi atenţi, nu vor privi înainte, nu vor privi în jur, nu vor medita la sfârşitul existenţei lor şi la consecinţele prezentului şi se vor trezi condamnaţi pentru lipsa de gândire. Tinerilor voi sunteţi în cel mai mare pericol. Ştiţi prea puţine lucruri despre viaţă aşa că sunteţi indiferenţi. Nu vă plac lucrurile serioase, gândirea interioară, aşa că luaţi decizii greşite şi vă băgaţi în probleme.”
4. Dispreţuirea religiei – „Acesta este un alt pericol. Am observat că tinerii dispreţuiesc cel mai mult creştinismul. Tinerii sunt cei mai puţini în biserică – citesc cel mai puţin Biblia – cântă cel mai puţin – ascultă predică cel mai puţin. Tinerii sunt absenţi de la întâlnirile de rugăciune, studiile biblice şi evanghelizări. Tinerii cred că nu au nevoie de aşa ceva – toate acestea sunt pentru cei în vârstă, dar nu pentru ei. Le est ruşine să arate că le pasă de sufletul lor. Unii se gândesc că este o ruşine să ajungi în cer.”
5. Frica de părerea oamenilor – „Frica de om este întotdeauna o capcană (Prov. 29:25). Este groaznic să observi puterea pe care această frică o are asupra oamenilor. Cei mai mulţi nu au nici o părere despre ei înşişi. Mulţi nu sunt în stare să gândească singuri. Ca şi un peşte mort, se duc acolo unde curentul îi duce: ceea ce alţii zic că este adevărat şi ei zic că este adevărat; ceea ce alţii spun că este greşit şi ei zic că este greşit. Nu există mulţi gânditori originali în această lume. Cei mai mulţi sunt ca nişte oi, urmându-şi liderul. Dacă este la modă să fi romano-catolic, ei sunt romano-catolici. Dacă este la modă să fi musulman, ei sunt musulmani. Resping orice idee de a merge împotriva curentului. Cu alte cuvinte opinia zilei devine religia lor, crezul lor, Biblia lor, Dumnezeul lor.”
Concluzii
Majoritatea tinerilor singuri şi imaturi îşi petrec timpul jucându-se jocuri, privind pornografie, înecându-se în tot felul de vicii, umblând noaptea prin cluburi. Spuneţi-le că este timpul să crească, să se maturizeze, să nu mai trăiască pentru ei ci să trăiască pentru Cristos.
Publicitate

Un răspuns

  1. […] 5 PERICOLE PENTRU TINERI, DE J.C. RYLE […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: