Cum să cucereşti o cetate


Dacă într-o bună dimineaţă te-ai trezi cu un gând…Să cucereşti o cetate? Şi, de ce nu, să fie chiar cetatea în care locuieşti tu! Ce şanse ai avea? Vei spune, „depinde de ce fel de cucerire vorbim…”. Evident, mă refer la o cucerire spirituală! Nu la o cucerire economică, fiindcă, „banii nu aduc fericirea” – chiar dacă unii încă nu sunt convinşi de asta –, nici la o cucerire a culmilor popularităţii, că doar, în zilele noastre, cu greu faci faţă la tot felul de „apariţii care au talent” si, mai ales, nu mă refer la cuceriri politice ori administrativ-teritoriale pentru că baia de sânge în care se scaldă părţi din  lumea noastră şi copiii mutilaţi de arsenalul unor „oameni” care vieţuiesc de mult în grotele sub-umanităţii, dovedesc că asemenea „cuceriri” sunt, dintru început, eşecul existenţial de care am fi vrut să ne dezicem. Atunci, cum poţi cuceri o cetate, din punct de vedere spiritual?
Datorită spaţiului restrâns voi face doar  câteva referiri-fulger la un personaj din Biblie, pe nume Daniel. Cunoaştem din Scripturi că el a fost un tinerel evreu, dus rob în marele imperiu Babilonian. Fiindcă Dumnezeu era cu Daniel, acesta ajunge printre demnitarii imperiului, dar marea cucerire nu fusese încă realizată. Văd la Daniel 3 lucruri care te pot ajuta să cucereşti o cetate:
1.     Credincioşia – la Daniel nimeni nu a putut găsi „niciun lucru vrednic de mustrare, pentru că el era credincios…” (Daniel 6:4). El se ţinea cu toată inima de Cuvântul Domnului şi se ruga la fel cum a făcut-o întotdeauana (6:10). Aici este vorba de mărturie, de seriozitate în umblarea cu Domnul… Indiferent de mediul în care trăieşti, fii credincios!
2.     Groapa cu lei ­– cucerirea spirituală nu s-ar fi realizat fără o groapă cu lei (în cazul lui Daniel, în sensul propriu; 6:16). Şi acolo a rămas credincios şi a arătat că nu se dezice de Dumnezeul lui. Pentru noi, încercările de orice fel – tu ştii prin ce treci – sunt o „groapă cu lei”. Cum ne purtăm acolo? Sunt multe persoane care aşteaptă să vadă ce s-a întâmplat cu noi după ce piatra de pe groapă este dată la o parte!
3.     Intervenţia şi puterea lui Dumnezeu – Dumnezeu onorează credincioşia lui Daniel şi intervine, făcând o minune şi arătându-şi puterea (6:22). Cuceririle spirituale au loc doar atunci când Dumnezeu îşi manifestă puterea Sa.
          Care a fost rezultatul? Împăratul Babilonului spune: „Poruncesc ca, în toată întinderea împărăţiei mele, oamenii să se teamă şi să se înfricoşeze de Dumnezeul lui Daniel. Căci El este Dumnezeul cel viu şi El dăinuieşte veşnic; Împărăţia Lui nu se va nimici niciodată şi stăpânirea Lui nu va avea sfârşit. El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni în ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! ” (6:26,27).
          Fii o persoană credincioasă, păstrează-şi mărturia curată (mai ales în „groapa cu lei”) şi Dumnezeu poate, prin tine, să cucerească o cetate! Începe chiar acum…
________
Pastor, COSTEL GHIOANCA 

Biserica Crestina Baptista Nr.1 „Emanuel”
DEJ (ROMANIA)

http://www.emanueldej.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: