Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16Most
 (numit și The Bridge sau Podul, în limba română) este un film de origine cehă din anul 2003, regizat de Bobby Garabedian, scris și produs de actorul american William Zabka, nominalizat ca fiind cel mai bun film de scurt metraj.

Un film de exceptie de 18 minute care ne invata intr-un mod deosebit ce este Dragostea.

*

Povestea pe scurt a filmului cu explicații în limba română se regăsește mai jos:

Filmul redă povestea unui tată care-și crește băiatul de opt ani, care se numește Lada, singur, pe care într-o zi îl ia cu el la lucru, la podul mobil de cale ferată, unde lucrează ca master al podului. Cu o zi înainte băiatul se întâlnește la gară cu o femeie, dependent de droguri.

La pod tata intră în camera de motor, și îi spune băiatului să stea la marginea lacului. Vine un vapor, și podul este ridicat. Deși ar trebui să ajungă peste o oră, trenul deja vine. Băiatul observă fumul și vede cum se apropie trenul. Încearcă să-l înștiințeze pe tatăl lui, care nu poate vedea apropierea trenului de la locul unde se află. Încercând el să lase jos podul cade la roțile zimțate ale podului. Tatăl este pus în fața unei alegeri oribile. Până la urmă decide să lase jos podul, care-l strivește pe băiat. Oamenii din tren sunt complet ignoranți de faptul că un băiețel a murit încercând să-i salveze, doar femeia dependentă de droguri observă tatăl disperat prin geam. Filmul se termină cu omul pribegind într-un alt oraș, unde se întâlnește cu femeia, care nu mai este dependentă de droguri, și ține în brațe un băiețel.

Filmul trage paralel creștin între sacrificiul pe care face băiatul și tatăl lui și jertfa lui Isus și Dumnezeu. Cei care vizionează filmul sunt mișcați adânc în inima lor prin mesajul ei. Revista  creétină periodică Christianity Today a afirmat faptul că filmul Most este unul care schimbă vieți.

De multe ori ne referim la Domnul Isus ca fiind Podul dintre noi și Dumnezeu. Păcatele noastre au creat o prăpastie care ne separă de Dumnezeu. Biblia ne învață că singura cale care ne leagă peste prăpastia aceasta este jertfa de ispășire pentru noi a lui Cristos. Dumnezeu a trebuit să aleagă între omenire și Singurul lui Fiu.

Fără întunericul din Vinerea Mare, Duminica Paștelui este doar o altă duminică. Fără sacrificiul tatălui viața femeii tulburate din tren se sfârșește tot așa cum a fort trăită până atunci – fără nici un scop. În schimb o găsim la sfârșitul filmului fericită, bucurându-se de viața pe care a adus la lume, și de viața ei, care are acum un sens.

Astfel și tatăl lui Lada prinde curaj și își capătă din nou dorința de a trăi, să înainteze în viață cu speranța care poate veni doar de la Cristos, podul cel din urmă.

Predica următoare se bazează pe filmul sus amintit. Este un mesaj biblic extraordinar, cu subtitrare în limba română, în 18 minute despre dragostea lui Dumnezeu, care schimbă inimi. Este o ilustrare deosebită, plină de semnificație a versetului de aur a bibliei, Ioan 3:16:

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

http://chitighaz.wordpress.com/2012/01/07/povestea-dragostei-filmul-most/

Iată și o variantă mai veche a filmului care nu mi se pare la fel de expresivă ca varianta mai nouă însă mesajul este același: Dumnezeu a ales să-Și sacrifice Fiul ca să salveze lumea.

The Bridge (Podul)

Publicitate

10 răspunsuri

 1. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 2. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 3. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 4. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 5. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 6. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 7. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 8. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 9. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

 10. […] Povestea Dragostei (Filmul Most) – Ioan 3.16 […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: