Se schimba procedurile de solicitare a vizei pentru SUA. Ce trebuie să faci dacă vrei să pleci în America


Ambasada SUA la Bucuresti a anuntat ca, incepand din 13 septembrie, se va simplifica procedura de acordare a vizei prin introducerea programarii online a interviurilor pentru solicitanti, precum si prin expedierea gratuita printr-o firma de curierat a pasaportului cu viza aprobata.

http://www.dailybusiness.ro

Începand cu data de 13 septembrie 2012, următoarele servicii vor fi oferite gratuit solicitanţilor de viză:

• Programarea interviurilor de viză temporară prin telefon sau online. Puteţi apela numărul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul Romaniei sau (703)988-7105 din Statele Unite, sau vă puteţi programa pe internet la adresa http://www.ustraveldocs.com/ro. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs-Romania.

• Informaţii despre procedurile de solicitare a vizei.

• Expedierea documentelor către Ambasada SUA prin serviciul de curierat TNT, în cazul în care se solicită informaţii suplimentare după interviul de viză. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

• Expedierea paşaportului dumneavoastră prin serviciul de curierat TNT după ce viza a fost aprobată. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

După achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursală BRD din România, serviciile menţionate vor deveni disponibile. Vă rugăm să reţineti că taxa de solicitare aferentă majorităţii categoriilor de vize temporare este de 160 USD şi se achită în RON.

Solicitanţii de vize temporare care şi-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei SUA conform programării stabilite.
Solicitanţii de vize temporare care doresc să se programeze pe data de 13 septembrie sau după aceea trebuie să parcurgă următoarele proceduri:

Pasul 1: Să îşi pregătească o fotografie. Pentru cerinţele legate de fotografie, vă rugăm să vizitaţi următoarea pagină: www.ustraveldocs.com/ro

Pasul 2: Să îşi completeze online formularul de solicitare a vizei DS-160 la http://ceac.state.gov/genniv/ şi să tipărească pagina de confirmare la final.

Pasul 3: Să îşi creeze un profil pe pagina www.ustraveldocs.com/ro, să selecteze categoria de viză pe care doresc să o solicite şi apoi să tipărească ordinul de plată (cu cod de bare) ce conţine detaliile necesare pentru BRD.

Pasul 4: Să meargă la cea mai apropiată sucursală BRD pentru a achita taxa. BRD va elibera o chitanţă aferentă acestei plăţi.

Pasul 5: Să facă programarea interviului de viză utilizând portalul de internet www.ustraveldocs.com/ro sau apelând numărul de telefon 031 780 0260 din România sau (703)988-7105 din Statele Unite. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs-Romania.

Pasul 6: Să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei cu toate documentele necesare pentru interviu în ziua stabilită.

Pasul 7: Paşapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate gratuit de către TNT către una din locaţiile TNT din ţară. Pentru un serviciu mai rapid se poate opta pentru ridicarea paşaportului, în persoană, de la sediul TNT Romania SRL din Str. Aurel Vlaicu Nr. 49, cod poştal 075100, Otopeni, România.

Pentru eventuale lămuriri puteţi contacta centrul de programări la numerele menţionate mai sus sau prin email la adresa visasbucharest@state.gov. Puteţi de asemenea să contactaţi telefonic Secţia Consulară de luni până vineri între orele 14:00 şi 17:00 la numărul 021 270 6000. Detalii sunt disponibile şi pe pagina web www.ustraveldocs.com/ro.

http://www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: