Comunicat cu privire la alegerea presedintelui Federatiei Europene Baptiste


După cum am scris pe acest site (vezi detalii AICI) și s-a anunțat de către Revista Creștinul Azi, dar și de către unele blogurile evanghelice din România (menționez printre altele: România Evanghelică, Eveniment Creștin, Emy Răduț, Blogul Comunității Baptiste Timișoara), la sfârșitul lunii septembrie 2013 în cadrul Consiliului Federației Baptiste Europene ținut la Bratislava, Otniel Bunaciu a preluat pentru următorii doi ani funcția de președinte al Federației Baptiste Europene, urmând a preda mandatul în septembrie 2015 către Asatur Nahapetyan din Armenia ales vicepreședinte în cadrul Consiliului din luna septembrie a acestui an.

Foto: Imagini de la lucrările Consiliului Federației Baptiste Europene din septembrie 2013

Sursa: Revista Creștinul Azi

Nu est deloc de neglijat și faptul că pentru prima dată de la înființarea Federației Baptiste Europene, Consiliul anula al acesteia se va întruni la București  între 24-27 septembrie 2014 la București.

Cu ocazia Consiliului Federatiei Europene Baptiste care a avut loc la Bratislava intre 26-28 Septembrie anul curent, Otniel Ioan Bunaciu a fost ales in functia de Presedinte. Otniel Ioan Bunaciu, este Profesor Universitar in cadrul Universitatii din Bucuresti si in prezent ocupa si functia de Presedinte al Uniunii Baptiste din Romania. Otniel Ioan Bunaciu este al doilea roman care a fost ales in functia de Presedinte al Federatiei Europene Baptiste.

Forul regional al baptistilor europeni a fost fondat in 1949 si reprezinta 52 de uniuni baptiste din Europa, Asia Centrala si Orientul Mijlociu.

La eveniment a participat alaturi de Anthony Peck, Secretarul Federatiei Europene Baptiste si Neville Callam, Secretarul General al Aliantei Mondiale Baptiste, forul mondial de reprezentare al baptistilor.

Urmatorul Consiliu anual al Federatiei Europene Baptiste se va organiza la Bucuresti intre 24-27 septembrie 2014 si reprezinta o premiera pentru tara noastra.

http://revistacrestinulazi.ro/2013/10/comunicat-privind-alegerea-presedintelui-federatiei-baptiste-europene/

Pentru mai multe detalii despre alegerea paastorului Otniel Bunaciu și o comparatie cu alegerea pastorului Vasile Talpoș în anul 1987 a se vedea articolul

PASTORUL OTNIEL BUNACIU VA PRELUA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL FEDERAȚIEI BAPTISTE EUROPENE

2 răspunsuri

  1. […] a adus salutul Uniunii Baptiste din România (UBR) al cărui președinte este, cât și cel al Federației Baptiste Europene a cărei președinție a preluat-o pentru doi ani în luna septembrie […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: