Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2023)


Conf. Univ. Dr. Sorin Bădrăgan, Prodecan al Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității din București și pastor al Bisericii Creștine Baptiste Providența din București, a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România – Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România. Alegerea sa a avut loc în data de 27 mai 2023 în cadrul celui de-al 38 congres al Cultului Baptist desfășurat la Oradea în lăcașul de închinare al Bisericii Creștine Baptiste Emanuel din Oradea.

Iată și câteva informații biografice

Sorin Bădrăgan s-a născut la data de 17 februarie 1978 în Suceava și este căsătorit cu Cristina Monica și împreună au două fete: Sara și Bianca.

În cadrul prezentării sale ca și candidat la funcția de președinte al cultului menționa:

„Am fost botezat în 1993 în Biserica Creștină Baptistă ‘Maranatha’, Suceava. Sunt căsătorit cu Cristina Monica și Domnul ne-a binecuvântat cu două fiice: Sara și Bianca.

În perioada 1996-2000 am urmat cursurile Institutului Teologic Baptist București, apoi am obținut Masterul în Teologie la Colegiul Baptist Regent’s Park, Universitatea din Oxford. În anul 2010 am terminat programul de doctorat în teologie la Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București cu teza Eclezia între dogmă și praxis. O paradigmă contemporană a doctrinei baptiste despre biserică.

În februarie 2003 am început slujirea pastorală în Biserica Creștină Baptistă ‘Providența’, București, precum și predarea în cadrul Facultății și apoi al Institutului. (…)

În perioada 2011-2019 am slujit ca secretar al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste București, iar din 2019 până în prezent slujesc ca președinte al acestei Comunități”.

Propunere de viziune pentru Uniunea Baptistă din România…

Pastorul Sorin Bădrăgan este cel de-al treilea pastor baptist din București ales președinte al cultului baptist după 1990.

Ceilalți doi au fost pastorii Vasile Alexandru Taloș și Otniel Ioan Bunaciu, și doar unul dintre cei trei s-a născut în București, pastorul Otniel Ioan Bunaciu, însă toți au reprezentat Capitala.

De remarcat un fapt inedit în istoria Uniunii Baptiste din România, cel puțin în perioada postdecembristă, este acela că Biserica Creștină Baptistă Providența din București situată în cartierul Ferentari are doi păstori în același timp în cadrul Comitetului Executiv al Uniunii Baptiste. Un alt fapt inedit este acela că Biserica Baptistă Providența a dat doi președinți ai Cultului Baptist, pastorul Otniel Ioan Bunaciu și pastorul Sorin Bădrăgan. O altă asemănare este aceea că ambii erau la momentul alegerii profesori universitari (profesor și conferențiar) în cadrul Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității din București. De asemenea, ambii dețineau la momentul alegerii în funcția de președinte al Cultului Baptist, poziții de conducere în cadrul Facultății de Teologie Baptistă (FTB). Otniel Bunaciu era decan, iar Sorin Bădrăgan prodecan.

Domnul să-i dea har în slujire pastorului Sorin Bădrăgan în ceea ce va face și ceea ce va face să fie spre slava lui Dumnezeu și binele comunității. Este nevoie de înțelepciune și discernământ în exprimarea opiniilor și luarea deciziilor.

15 răspunsuri

  1. […] cadrul celui de-al 38 congres al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România – Cultul Creștin Baptist desfășurat la Oradea în cadrul Bisericii Creștine Baptiste […]

    Apreciază

  2. Felicitări echipei alese. Bucuroși de prezența pastorului Gelu (Speranta, Resita ) în echipă

    Apreciază

  3. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  4. Sa fie bineuvintat de Domnul cu har in aceasta lucrare!

    Apreciază

  5. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2…Noul Comitet Executiv al Uniunii Creștine Baptiste din RomâniaCe este cesaționismul?Președinți americani asasinațiSitemapsMesajul pastorului Sorin Bădrăgan după alegerea sa în funcția de președinte al Cultului Creștin Baptist din RomâniaPOZE – Congresul baptist (26.05.2023)Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi – 31 mai 2023David Lavric a fost ales pastor al Bisericii Creștine Baptiste Române “Emanuel” din Vancouver, CanadaJean Staneschi: pastor, profesor, muzician, director al Seminarului Teologic Baptist […]

    Apreciază

  6. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  7. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  8. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  9. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  10. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  11. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  12. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  13. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  14. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

  15. […] Pastorul Sorin Bădrăgan a fost ales președinte al Cultului Creștin Baptist din România (27.05.2… […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.