Maxima zilei – 20 aprilie 2014


Crucea lui Isus

Isaia Capitolul 53

1. Cine a crezut ceea ce ni se vestise? Şi cui i s-a descoperit braţul Domnului?

2. ✡ Pentru că El a crescut[+] înaintea Lui ca o odraslă fragedă şi ca o rădăcină dintr-un pământ uscat. Nu avea[+] nici frumuseţe, nici strălucire, ca să ne atragă privirile, nici o înfăţişare ca să-L dorim.

3. El era dispreţuit şi părăsit[+] de oameni, om al durerilor şi obişnuit cu[+] suferinţa[+] şi ca unul de care îţi ascunzi faţa; era dispreţuit şi noi nu L-am preţuit.

4. ✡ Cu siguranţă, El suferinţele[+] noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui; iar noi, noi L-am socotit pedepsit, lovit de Dumnezeu şi chinuit.

5. Dar El era străpuns[+] pentru fărădelegile noastre, zdrobit pentru nelegiuirile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea era asupra Lui şi prin[+] rănile Lui suntem vindecaţi.

6. Noi toţi, ca nişte oi, ne-am rătăcit, ne-am întors fiecare la calea lui; şi Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.

7. ✡ El a fost asuprit şi El a fost chinuit, dar nu Şi-a deschis gura. A fost dus ca un miel la înjunghiere şi ca o oaie mută înaintea celor care o tund, aşa nu Şi-a deschis gura.

8. El a fost luat prin asuprire de la judecată[+]; şi generaţia Lui, cine o va spune? pentru că El a fost şters de pe pământul celor vii[+]. Pentru fărădelegea poporului meu a fost lovit.

9. Şi groapa Lui a fost rânduită cu cei răi, dar El a fost cu cel bogat în moartea Lui, pentru că nu făcuse nici o violenţă, nici nu a fost vicleşug în gura Lui.

10. Totuşi Domnului I-a plăcut să-L zdrobească; L-a supus suferinței. Dar, după ce Îşi va aduce sufletul Său[+] o jertfă pentru vină, El va vedea o sămânţă, Îşi va lungi zilele şi plăcerea Domnului va prospera în mâna Lui.

11. Va vedea din rodul muncii sufletului Său[+] şi va fi satisfăcut. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel drept va îndreptăţi pe cei mulţi[+] şi va purta nelegiuirile lor.

12. De aceea Îi voi da partea Lui între cei mari şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că Şi-a dat[+] sufletul la moarte şi a fost numărat cu cei fărădelege; şi a purtat păcatul multora şi a mijlocit pentru cei fărădelege.

http://biblia.ro/gbvn/vt/isaia/53/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: