Un norod bine pregătit pentru El


“Un norod bine pregătit pentru El!”
(Luca 1:17)
Nu uita să te pregătești spiritual pentru sărbătoarea nașterii Domnului!

Iată-ne ajunși, cu ajutorul lui Dumnezeu, atât de aproape de linia de sosire a sfârșitului de an. Unii dintre noi deja am început să  facem tot felul de pregătiri pentru frumoasele sărbători de iarnă. Însă o pregătire îi mai necesară decât toate, pregătirea spirituală. Vreau să înțelegi dragul meu cititor cât de important este să ne pregătim spiritual pentru această sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Sărbătoarea nu va fi cu adevărat sărbătoare dacă vom permite ca toate celelalte pregătiri să sufoce pregătirea spirituală. Textul biblic ne spune că misiunea centrală a lui Ioan Bozetătorul a fost să gătească un norod bine pregătit pentru Domnul Isus. Mare va fi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toți aceia care vor prinde la inimă aceste adevăruri sfinte ale Scripturilor.

Cum să ne pregătim spiritual?

În primul rând, iertându-ne din toată inima unii pe alții. În cursul acestui an poate am strâns multă amărăciune în relațiile noastre, poate am greșit unii față de alții, cu voia sau fără voia. Poate ne-am spus cuvinte care ne-au durut. Omul fără Dumnezeu nu poate să ierte și să uite, adevărul acesta e clar. Însă cei plăcuți Domnului, se iartă unul pe altul din toată inima. Vă îndemn în numele Domnului să ne pregătim spiritual, iertându-ne unii pe alții.

În al doilea rând, să ne pregătim spiritual citind cu mare atenție, cu rugăciune și sub iluminarea Duhului Sfânt textele din Biblie despre nașterea Domnului Isus. Eu am acest bun obicei şi vă mărturisesc că mari bucurii primesc de la Domnul în felul acesta. Textele biblice despre nașterea Mântuitorului sunt atât de cunoscute încât poate apărea ispita să crezi că deja ști totul. Însă când te cufunzi în meditație la toate câte s-au întâmplat, Duhul lui Dumnezeu îți descoperă noi și noi adevăruri hrănitoare şi binefăcătoare pentru sufletul tău. Dacă vei face așa vei descoperi o așa mare bucurie care întrece orice altă bucurie. Ce păcat că bucuria multora se rezumă doar la împodobirea bradului și înfulecarea fripturilor şi nu au timp să citească din Biblie despre „darul lui Dumnezeu nespus de mare care este Isus Cristos”.

În ultimul rând, să ne pregătim spiritual sărbătorind nașterea Domnului Isus nu în felul lumii. Noi nu am cunoscut pe Hristos în felul lumii, zice Scriptura (2 Cor. 5:16). Şi anul acesta lumea va sărbătorii pe Cristos în felul ei şi dumneavoastră știți cum serbează lumea. Cu de toate, dar fără sfințenie. Cu capul numai la sărbătoare și uită de marele nostru SĂRBĂTORIT, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu care s-a întrupat ca să moară pentru păcatele noastre. Lumea uită de simplitatea şi sărăcia în care s-a născut Isus. Mă rog pentru toți membrii din Biserica noastră, ca Dumnezeu să-i păzească de orice întinăciune cu lumea de aceste sărbători. Doamne fă ca Biserica noastră să fie un norod bine pregătit, pentru Tine și slava Ta!

Amin!

Pastor, Ovidiu Rusnac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: