Cum să răscumperi vremea pe Facebook? (7 pași)


Fotocredit: Moldova Creștină.md

 

1. Planifică înainte să intri pe Facebook

De fiecare dată când intri fără nici un plan vei risipi multă vreme și doar vei reacționa, nu vei acționa. Deci, nu mai fă așa. În agenda ta sau pe o foaie de hârtie scrie o listă cu tot ce vrei să faci, adică o listă cu toate sarcinile tale cât vei sta pe Internet. Faptul că vei avea o listă te va face să acționezi organizat și să nu pierzi timpul în zadar.

2. Alcătuiește postări care să răspundă nevoilor prietenilor tăi

Planifică bine postarea care vrei tu să o pui și pornește de la nevoile pe care le au prietenii tăi din rețea. Atunci postările tale vor fi relevante când vor răspunde nevoilor lor.

/ 2. Publică postarea 

Primul lucru când intri în rețea este să publici postarea ta pregătită cu grijă și atenție din timp și așa ca să fie cu har și dreasă cu sare, cum spune apostolul.

3. Răspunde la mesajele personale

Verifică cutia poștală și vezi dacă nu ai primit mesaje personale, căci unele din ele pot fi urgente și trebuie să le dai prioritate.
 4. Derulează banda cu noutăți
De obicei până acum acolo ai mers prima dată. De aceasta și ai reacționat totdeauna în loc să acționezi. Treci prin banda cu noutăți  (News Feed) și dă LIKE acolo unde vrei să-ți arăți aprecierea, dă SHARE la orice materiale pe care dorești să le distribui și COMENTEAZĂ cu înțelepciune oriunde crezi că poți da o încurajare, o rugăciune, o mulțumire, un sfat bun, într-un cuvânt- o vorbă cu har și cu sare. Acceptă invitațiile la evenimente pe care le-ai primit și trimite mai departe aceste invitații prietenilor tăi.
5. Verifică notificările
Astfel te vei asigura că nu ți-a scăpat din vedere ceva important, căci acesta este un fel de a trece repede prin banda de noutăți fără a o derula în întregime și așa vei vedea doar ceea ce te privește și nu ai văzut de la ultima activitate pe Facebook.
6. Răspunde la postările importante de la notificări
Aceasta dacă chiar sunt cu adevărat importante. Ar putea să fie postări într-un grup de lucru, comitetul bisericii, grupul tău de studiu biblic etc. Vezi ce este important și răspunde.
7. Limitează timpul și frecvența utilizării Facebook
După ce ai făcut totul potrivit cu primii pași, stabilește o limită pentru timpul care îl petreci pe Facebook și cât de des vei accesa această rețea de socializare. Din experiența personală cred că vor fi suficiente 30-40 minute în zi. Maxim o oră. Cred că este foarte suficient ca să accesezi o dată pe zi Facebook sau altă rețea de socializare pe care o folosești. Apoi, după ce ai făcut tot ce ai avut nu mai reveni, căci astfel vei fi sustras de la celelalte activități și nu te vei putea concentra la celelalte responsabilități.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: