Începutul lucrării printre românii din București și legătura pe care Adorian o crează între românii din Vechiul Regat și cei din Transilvania. Cei din urmă au trimis la întâlnirea cu Adorian pe Teodor Sida și pe Gheorghe Slăv.
“Lucrarea nu ar fi putut începe fără ajutorul atât de preţios al comunităţii baptiste germane, care a investit mult în tânărul Adorian. […]
Fraţii germani au dorit să susţină prin orice mijloace lucrarea printre români şi să încurajeze consolidarea unei identităţi baptiste româneşti. De aceea Comunitatea baptistă germană din București nu a ordinat slujitorii din comunitatea română, ci l-au sfătuit pe Adorian să ia legătura cu frații baptiști români din Ardeal. Imediat, Constantin Adorian a scris Uniunii de la Budapesta, deoarece baptiștii români din Ardeal aparțineau de Uniunea Baptistă de la Budapesta. În urma acestei scrisori au venit la Bucureşti, de Sărbătorile Crăciunului ale anului 1913, doi bărbaţi: Teodor Sid din Buteni şi învăţătorul Gheorghe Slăv din Aciuţa. Acesta a fost primul contact dintre baptiştii din Vechiul Regat cu cei din…
Vezi articolul original 3 cuvinte mai mult