Viorel Iuga – Pericolul transformării


Viorel Iuga

Evenimentele recente ne obligă să privim încă o dată la pasajul din Romani 1.18-32. Acesta ne prezintă nişte oameni care au ajuns „plini” de tot felul de păcate.

Este bine să ştim că respectivii NU au fost aşa nici prin creaţie şi nici prin naştere. Bărbaţii şi femeile care au ajuns „plini” de lucrurile nepermise menţionate, care au ajuns să facă lucruri scârboase, greţoase, au devenit aşa. Apostolul spune că ei „au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.”

Dacă urmărim cu atenţie pasajul, observăm cu destulă uşurinţă că pentru a ajunge aici ei au parcurs un anume drum. După ce L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu s-au raportat corect la El, nu L-au onorat ca Dumnezeu. Atunci, mintea li s-a întunecat, inima li s-a îngâmfat şi Dumnezeu a fost schimbat.

Ca să nu aibă probleme de conştiinţă, oamenii aceştia au schimbat şi Biblia (Romani 1.25) şi închinarea. În situaţia creată, Dumnezeu i-a abandonat. În situaţia nou creată, mânaţi de propriile pofte „femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.” Lăsaţi de acum în voia minţii lor blestemate, ei vor continua să se degradeze şi să îi aprecieze pe cei care le urmează modelul.

Ce aş vrea să înţelegem de aici? Şi oamenii buni pot ajunge rău de tot. Faptul că l-am cunoscut pe Dumnezeu nu rezolvă definitiv problema stricăciunii. Cine vrea să rămână plăcut Domnului trebuie să Îl cinstească pe Domnul şi să Îi urmeze învăţăturile mereu.

Fraţii mei, să avem grijă de noi înşine şi de cei dragi. Diavolul se luptă să ne dezumanizeze. El vrea să ne degradăm cât se poate de mult. Dacă vrem să nu ne alterăm, trebuie să citim Biblia, să o credem şi să o aplicăm în toate domeniile vieţii. Mai mult, idealul vieţii noastre nu trebuie să fie trăirea pentru propriile plăceri, ci trăirea pentru Dumnezeu. Lupta noastră nu trebuie să fie una carnală, ci întru creşterea fiecăruia în asemănare cu Domnul Isus Cristos. Cine este condus de gândul lui Cristos nu se va degrada, ci se va sfinţii şi va ajuta pe mulţi la sfinţire.

Pastor Viorel Iuga
Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din Romania

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: