Cristi Țepeș – Înmormîntare


Mulțumesc, Alin, pentru această poză realizată în aprilie 2013 cu prilejul lansării cărții mele despre baptiștii din România în perioada comunistă. M-am simțit onorat de faptul că acest om deosebit, Cristi Țepeș a venit la acel eveniment. Înregistrarea pe care, Alin, ai realizat-o cu Cristi despre momentul Aprilie 1977, discuțiile pe care le-am avut ulterior cu el despre acțiunile de protest ale evanghelicilor români în perioada comunistă și interesul lui Emanuel Răduţ m-au determinat să mă implic în cercetarea subiectului. Cercetarea s-a finalizat prin publicarea unei cărți. Cristi Țepeș a fost cel care la începutul studiilor mele de doctorat mi-a spus să iau legătura cu Dorin Dobrincu. Relația cu Dorin Dobrincu și conexiunea cu mediul academic au avut un impact deosebit asupra înțelegerii relației dintre biserică și stat în perioada comunistă. Pentru acest lucru, dar și pentru altele, îi sunt recunoscător lui Cristi Țepeș.

Romania Evanghelica

cristi-tepes

Marius Silveșan, Cristi Țepeș, Cristi Pavel – București, 5 aprilie 2013

Octavian Baban: Un om sensibil, un soţ iubitor, un tată plin de grijă pentru copiii lui, un prieten credincios, un creştin profund.

Dorin Dobrincu: Un om de o energie debordantă, cu o credință puternică, pe care nu a încetat să o vestească și să o apere într-o lume care altfel nu-i agreează pe apologeți.

Marius Cruceru: Cristi era o rază de lumină între noi toți ceilalți încruntați, era un zîmbet între grimasele noastre, era singurul bărbat dintre prietenii noștri care și-a păstrat zîmbetul de dinainte de 10 ani.

Petru Lascău: Îmi va lipsi vocea aceea blândă și prietenoasă, care nu putea lăsa să treacă două sau trei fraze fără să adauge; ”dragule!”. Te asigura de dragostea și prețuirea lui și te făcea să te simți nu numai bine, dar și prețios și important. Era gata…

Vezi articolul original 58 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: