Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie


Ieri, 8 aprilie 2012, când credincioșii romano-catolici au serbat Paștele iar cei ortodocși intrarea triumfală a Domnului Isus în Ierusalim (Floriile), Biserica Penticostală „Maranata” Rădăuți a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul inaugurării noului sediu. Dorința creștinilor penticostali din Rădăuți, jud. Suceava, de a avea un locaș de închinare adaptat numărului de membri în care să poată aduce slavă lui Dumnezeu nu este una nouă. Înființată în anul 1950, biserica a crescut ajungând în anul 1969 la 1000 de membri dintr-un total de 1500 de persoane care participau regulat la serviciile religioase. În aceste condiții considerăm că dorința credincioșilor de a avea un locaș de închinare adaptat nevoilor ca fiind una legitimă, părere care nu a fost împărtășită și de autoritățile locale din perioada respectivă, precum domnul primar Aurel Olarean care a participat la inaugurarea din anul 2012. Răspunsul primarului localității Rădăuți, Gheorghe Cuciureanu, la cererea Bisericii Penticostale „Maranata” din anul 1969 de a i se permite repararea locașului de închinare și nu de a-l extinde sau reconstrui a fost următoarea: „Pentru creștini eu nu voi acorda niciodată permisiunea de a cumpăra o biserică”.

Persecuțiile și suferințele credincioșilor sunt prezentate în cadrul articolului Razie asupra Bisericii penticostale Maranata din Rădauți, scris de către un om al locului, Radu Iroftei, doctor în istorie cu o temă legată de relațiile româno-britanice în perioada comunistă.

În finalul acestui articol am dori să menționăm faptul că primarul Gheorghe Cuciureanu nu mai este, însă Biserica Maranata a rămas în Rădăuți pentru a fi o lumină în mijlocul oamenilor.

Informațiile despre inaugurare și fotografia au fost preluate de pe site-ul suceavaevanghelica.wordpress.com

7 răspunsuri

  1. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  2. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  3. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  4. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  5. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  6. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

  7. […] Biserica Crestină Penticostală „Maranata” Rădăuti de la persecutie la democratie […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.