Către cei care deplâng lipsa interesului pentru carte


Cum se manifestă respectul pentru carte în bisericile evanghelice din România? Cum se cultivă lectura și studiul? Nu doar lectura Bibliei.

 Iată câteva întrebări pe care Teofil Stanciu le aduce în atenția cititorilor săi. Personal vorbesc și recomand cu pasiune două din cărțile lui Dostoievski, respectiv Crimă și pedeapsă și Frații Karamazov, dacă vorbim de literatură. Tot legat de literatură recomand și dialogul imaginar dintre Isus, Oscar Wilde și Blaise Pascal prezentat de Ravi Zacharaias în cartea Rațiune și senzualitate. Asta și datorita faptului că subiectul plăcerii, denumit libertate individuală, este în atenția opiniei publice românești în cadrul unei dezbateri care vizează “redefinirea” familiei.

Cu drezina

(Sursa) (Sursa)

Atât în mediile laice, cât și în cele religioase, există o lamentare generalizată când vine vorba despre interesul scăzut al tinerilor (mai ales) pentru lectură. Că tinerii nu mai citesc. Că sunt interesați numai de computere și telefoane. Că se analfabetizează. Etc.

Și n-ai putea spune că degeaba se vaită lumea. Dar totuși, poate că ar merita luate în seamă câteva lucruri. Mai ales în ceea ce-i privește pe părinți, dascăli, lideri de opinie din mediile bisericești și alți influenceri care au sesizat gravitatea problemei.

Ca să începem de undeva, se poate ridica întrebarea cine cumpără dispozitive electronice pentru copii de vârste preșcolare și cine le permite să stea cu ceasurile cocoșați asupra lor? Răspunsul e destul de evident, dar atunci trebuie făcută și legătura cu faptul că acești copii au șanse foarte mici ca peste ani să fie interesați de cărți și lectură, nu?

Cum…

Vezi articolul original 691 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: