Psihiatrul Viktor Frank despre rolul semnificației în viața oamenilor și a faptului că înțelegerea acesteia îi ajută „să supraviețuiască chiar și celor mai grele condiții. „
Atunci când psihiatrul evreu Viktor Frankl a fost arestat de naziști în cel de-al doilea război mondial, i s-a luat tot – proprietăți, familie, posesiuni. A petrecut ani de zile în cercetarea și scrierea unei cărți despre importanța găsirii sensului în viață – concepte care mai târziu au fost cunoscute sub numele de logoterapie. Când a ajuns la #Auschwitz, lagărul de exterminare infam, i-a fost luat chiar și manuscrisul pe care îl ascunsese în căptușeala din haină.
“A trebuit să trec peste, să depășesc pierderea copilului meu spiritual”, a scris Frankl. „Acum mi se părea că nimic și nimeni nu mi-ar supraviețui, un copil fizic sau spiritual! M-am trezit confruntat cu întrebarea dacă în astfel de circumstanțe viața mea are vreo semnificație.”
Încă se lupta cu această întrebare câteva zile mai târziu, atunci când naziștii au forțat prizonierii să renunțe la hainele lor.
„A trebuit să-mi predau hainele, moștenind apoi…
Vezi articolul original 157 de cuvinte mai mult