Iosif Țon despre necesitatea implicării Bisericii (din România) în cultură
- 7 hints for speaking to camera
- Biografii
- Cazul Iosif Țon – Străjerii
- Îndrumătorul Creștin Baptist
- Memorialul Durerii
- Reportaj de sărbători – moment teatral cu tinerii de la Capela București
- Resurse
- Richard Wurmbrand
- Sitemaps
- Video
- Argument
- About
- Cazul Iosif Țon- listă articole pe Istorie evanghelică
- Dicţionar
- Maxime şi cugetări creştine
- Pagina spirituală
- 1.124.007 views all-time

Top posts & pages
- Președinți americani asasinați
- Marin Sorescu, Demult într-o iarnă…
- Ce este cesaționismul?
- Trupul nostru este Templul Duhului Sfânt
- Iosif Țon - 88 de ani
- Evolutia statistica a baptistilor din Romania intre 1930 si 2010
- Harta Republicii Populare Române cu împărțirea administrativ-teritorială pe regiuni și raioane, varianta 1950-1952
- Apariții editoriale (8) - Marius Silveșan, Bisericile Creștine Baptiste din România între persecuție, acomodare și rezistență (1948-1965)
- Istoriografie şi politică în estul şi vestul spaţiului românesc
- About
Un Barzilai izvorât din Dan – O anagramare pentru Daniel Branzai
- Important! Lider sau administrator? 27/01/2023
- Rezumat Davos 27/01/2023
- vegetalele îngrașă! 27/01/2023
Alătură-te celorlalți 1.626 de abonați.
Asa cum am mai scris, I. Ton a fost primit cu mare interes la revenirea dupa Revolutie. Ascultat la E.L. unde vorbea de caderea comunsimului si spunea ca sa fim pregatiti, IT era o speranta; se parea ca va candida la presedintie. “Sa-L ducem pe Hristos in cultura neamului” – frumos spus. Oare s-a reusit? IT a avut intotdeauna parerea ca e chemat sa fie apostol al neamului sau. La data aceea, era influentat si de miscarea Moral Majority si era si sponsorizat intr-o vreme de Falwell. Nimic rau in asta! Mi se pare insa ca si asta explica pozitia lui. Din pacate, prezenta evanghelica in cultura e mai usoara decit “domnia lui Hristos in cultura”. Nu stiu daca lui Dugu i-a venit de-aici ideea cu Isus speranta Ro. Mi-aduc insa perfect aminte de o emisiune TV (Tatulici?) cu Ioan Alexandru, Dugu, parintele Glaeriu si ceva filozofi secularisti. Pt ca emisiunea nu se termina, Tatulici ii intreaba daca-s de-acord s-o continue. Alexandru a raspuns primul propunind tema: “Iisus speranta Romaniei”… adica era pe-aceasi linie cu IT.,, si a si facut-o (I.A.) in plin communism. Ma tot miram de cite ori il auzeam vorbind de intruparea Logosului in istorie cum de scapa cenzurii… Oricum, alte vremi; alta audienta a evanghelicilor in ’90 decit astazi. E nevoie probabil de-un Tzon mai tinar sau de-un Ioan Alexandru…. E nevoie de-un Ton mai tinar si mai consecvent (dar asta-i alta mincare de peste),
PS- Ha, ha, ha. Mi-aduc aminte ca-n filmul Luther, cind aghiotantii papei se certau speriati cu privire la replica Vaticanului la Luther, unul a zis ca e nevoie de o noua viziune la Vatican dar pt asta ar fi nevoie de „unul ca Luther”.
ApreciazăApreciază
Interesant!
ApreciazăApreciază
Exista multe lucruri bune. Am vazut pe Youtube ceva medalion Dorz intr-o sala mare la Bucuresti si recent spectacolul de la Ateneu. Frumoase! Ma intreb insa dac-au depasit audienta generala evanghelica…. Am urmarit cu atentie lansarea cartii „Sarbatoarea Corturilor” cu toate discutiile colaterale (la care am participat)> Dar aparita marginalilor in literatura nu-i totuna cu „domnia lui Iisus in cultura”… Nu, nu neg multe lucruri bune. Nu stiu insa ce penetratie au avut toate astea…
ApreciazăApreciază