Ganduri despre ucenicie


Persona

NOTA: Duminică 27 septembrie a avut loc la Biserica IIris in Cluj lansarea cartii La umbra Celui Atotputernic. Volum omagial Beniamin Fărăgau, editată de Radu Gheorghiță și Emil Bartos și publicată de Editura Risoprint. Înregistrarea lansării poate fi urmărită curând AICI.

Redau mai jos prima parte a textului meu inclus în acest volum, pp 29-45. Atașez în final întreg textul meu în format PDF, pentru cei interesați.

Gânduri despre ucenicie

Deși inițiam plănuiam să scriu pentru acest Festschrift ceva legat de hermeneutica ortodoxă, am realizat că probabil această temă s-ar fi aflat în contrast mult prea mare cu hermeneutica implicită utilizată de prietenul meu Benianim Fărăgău (a propos, un subiect care așteaptă încă să fie abordat în mod temeinic de către cei care se vor apleca asupra operei lui), așa încât am decis să scriu pe o temă care mai degrabă ne unește, chiar dacă și în…

Vezi articolul original 1.141 de cuvinte mai mult

Un răspuns

  1. Din generatia noastra, desi Beni e mai batrin decit mine si decit dl. Manastireanu, si mai ales dintre navigatoristi, Beniamin Faragau a fost cel mai consecvent viziunii: facerea de ucenici si studierea Scrpiturii. Desigur, el nu l-am cunoscut atit de bine si n-am colaborat atit de mult dar l-am cunoscut totusi. Merita omagiul. Mariu Cruceru face o observatie interesanta: „Beni e tratat cu o nepermisa familiaritate si lipsa de respect”. Desi acest fapt e corect, el denota si o anumita simpatie si un simtamint ca „Beni” e aproape de noi de multi romanani pe care ne-a slujit. Sper sa obtin si eu cartea, acest meritat omagiu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: