4 martie în istoria României – update


Nicolae Titulescu (MNIR – galeriaportretelor.ro)

4 martie 1882, s-a născut, la Craiova, Nicolae Titulescu jurist, om politic, diplomat, în repetate rânduri ministru de externe al României (nov. 1927 – aug. 1928, oct. 1934 – aug. 1936), președinte al Ligii Națiunilor, membru titular al Academiei Române.

O biografie succintă poate fi consultată și pe http://galeriaportretelor.ro/item/nicolae-titulescu-2/

Cutremurul din martie 1977 (wikipedia)

La 4 martie 1977 s-a produs un cutremur de pământ care a afectat grav și Bucureștiul. În acest context au murit și doi seminariști ai Seminarului Teologic Baptist din București. În acest context și clădirea Seminarului a avut de suferit de pe urma cutremurului, fiind reparată integral abia în anii ‘80 prin aportul considerabil al pastorului Ioan Bunaciu, profesor și ulterior director al Seminarului Teologic Baptist din București (1970-1988). De asemenea,la cutremur au murit și artiști și actori cunoscuți și îndrăgiți precum Toma Caragiu.

Cutremurul din 1977 a fost un puternic cutremur care s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde, 1.570 de victime, din care 1.391 numai în București.

7 răspunsuri

 1. Cred ca a murit si un prof de la seminar atunci. Ceva cu B?… Unul dintre seminaristi, Rusu- l-am intilnit si eu odata- era o mare speranta (se convertise din calitatea de activist de partid). Pe celalt, un tinar maghiar, nu l-am cunoscut. „M-am certat cu Dumnezeu” – spune Liviu Olah la inmormintare. „De ce i-ai luat, Doamne?” – a mai spus el. „A fost ca in filmul un taxiu pt moarte”- povestea directorul Bunaciu. Cei doi se dusesera la gara sa astepte pe cineva. Fiind devreme, au intrat sa ia o inghetata la cofetaria Scala (?). Daca nu intrau acolo scapau… vorbind omeneste.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Parca Scala, deși nu cred ca era lângă Gara, ci in centru. Nu știam de Belicov ca ar fi murit la cutremur.

   Apreciază

 2. Mi-a revenit memoria; profesorul era Petre Belicov. Scuze.

  Apreciază

 3. Poate ma insala memoria despre Belicov dar nu cred, Cofetaria era precis Scala, Nu era linga gara dar cei doi au plecat mai devreme. ASa parca imi aduc aminte ca ii povestea Bunaciu tatalui meu. Interesant a fost ca multi credinciosi au scapat scapat fiind la biserica sau pe drumul dinsore biserica spre casa. La Tmisoara a fost slab. Eram in camin si am auzit studentii de culoare fugind afara; ei au recunoscut cutremurul eu am crezut ca am anemie si ametesc.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Interesant

   Apreciază

 4. Au fost vremuri dramatice; suferinta multa, Biserica noastra baptista, Arad-Sega, a donat atunci 14 mii lei pt sinistrati; o suma imensa pt context. Donatia a fost pomenita in Flacara Rosie. A fost singura mentiune pozitiva in ziarul local comunist -din cite imi amintesc- despre biserica noastra. Articole negative au mai fost despre unii conducatori provocate de unele „iude” si renegati.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Interesant

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: