1923 – Ion Socaciu: De ce sunt persecutați baptiștii


Adeverul, 18 august 1923

1923 – Ion Socaciu: De ce sunt persecutați baptiștii

3 răspunsuri

 1. Trist. Nu doar ccomunistii i-au persecutat pe baptisti, desi a fost deosebire intre cele 2 sisteme. Un batrin ne povestea c-a fost la ceva cursuri cu Socaciu si acesta le-a aratat gura cu dintii lipsa in urma batailor. M-a imopreionat. Socaciu fusese un lider ce-a suferit alaturi de omul de rind.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Da, dar Socaciu este si cel care in perioada anilor 30 a inchis Seminarul dupa ce s a certat cu americanii si daca nu greșesc tot el este cel care va avea un rol important in scindarea Uniunii 1932-1935. Ca fiecare dintre noi si el a fost un om cu lumini si umbre.

   Apreciază

   1. N-am stiut despre el astea. Socaciu a avut un articol „Basarabia nu cunoaste Evanghelia”. In Parlamentul Romaniei, episcopul Gheorghe Comsa s-a enervat: „auziti! Basarabia noastra scumpa nu cunoaste Evanghelia!!!” Majoritarii erau intoleranti. E interesant dialogul -desigur il cunoasteti- intre Carol si un preot din Banat, reprodus de Alexa Popovici. Preotul se plinge ca baptistii slabesc natia romana; regele i-ar fi spus: „slabersc biserica ortodoxa dar nu natia”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: