A fost descoperită biserica unde s-a căsătorit Pocahontas (Rebecca Rolfe)


Arheologii cred că au descoperit vestigiile unei biserici protestante din anul 1608. Ar putea să fie vorba de biserica de la James Fort, unde legendara Pocahontas s-a căsătorit cu colonistul John Rolfe.

ragerlaw.com

Vestigiile au fost descoperite în Jamestown, Virginia, iar arheologul Bill Kelso a declarat că el şi echipa lui sunt siguri în proporţie de 99% că au descoperit prima biserică protestantă importantă din istoria SUA, notează cbn.com.

Arheologii au scos la lumină şi câteva morminte, descoperite în ceea ce Kelso consideră că este altarul bisericii – o zonă din preajma altarului unde erau înmormântaţi anglicanii de rang înalt.

Săpăturile arheologice se desfăşoară în zona centrală a vechiului fort, care corespunde cu cea mai veche schiţă cunoscută a oraşului Jamestown. Este vorba despre o hartă prezentată regelui Spaniei, în 1608. Un „X” sau, poate, o cruce, este plasată în zona centrală, indicând aşezarea bisericii – cred cercetătorii.

Istoricii şi arheologii susţin că poziţia centrală pe care a avut-o biserica în cadrul aşezării indică rolul important al religiei creştine în viaţa coloniştilor. Guvernatorul Thomas West i-a încurajat pe colonişti, chiar în această biserică, să nu abandoneze fortul (în 1610).

Semnele timpului

Cine este Pocahontas?

Pocahontas sau „ Matoaka” (n. 1595 în Virginia – d. 21 martie 1617 în portul Gravesend la sud-est de Londra). Pacahontas înseamnă „răsfățata, jucăușa”. Pocahontas a fost fica căpeteniei amerindiene Powhatan-Sachem și mediatoare între englezi și tribul ei din colonia Virginia America de Nord. După povestirile căpitanului englez „John Smith” el ar fi salvat viața tinerei prin intervenția lui personală, când tatăl ei voia s-o ucidă. În 1613 englezii au ademenit-o pe corabie, la început a fost ținută ca ostatică, ulterior va fi creștinită și botezată ca „Pințesa Rebeca”. În 1614 se va căsători cu plantatorul John Rolfe, datorită inteligenței sale este simpatizată fiind recunoscută ca prințesă indiană la curtea regelui Iacob I al Angliei. Datorită intervenției ei va scăpa cu viață soțul ei învinuit de trădare de țară. Înainte de a se întoarce din Anglia, Pocahontas (Rebecca Rolfe) va muri în portul englez Gravesenddin din cauza unei pneumonii sau tifus. In Cupola Capitoliului din Washington există o pictură care prezintă botezarea ei.

Sursa: Wikipedia

Un răspuns

  1. […] A fost descoperită biserica unde s-a căsătorit Pocahontas (Rebecca Rolfe) « Istorie Evanghe… […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: