Mișcarea străjerilor este o mișcare baptistă?


În timp ce mă documentam pentru sinteza despre cazul Țon-Străjerii am găsit un articol interesant al lui Caius ben  Obeada pe Vox dei Baptist unde autorul pune în paralel afirmațiile lui Iosif Țon cu cele ale doctrinei baptiste. În urma lecturării articolului consider că analiza pe care o realizează este una interesantă și datorită abordării subiectului dintr-o perspectivă mai largă în care include pe lângă celelalte aspecte și subiecte și referiri la mișcarea penticostală și problema cesaționismului. În acest context am remarcat în cadrul articolului menționat și o afirmație referitoare la mișcarea străjerilor față de care nu știu cum să mă relaționez:

Alţii l-au atacat datorită noii apartenenţe la mişcarea Baptistă „carismatică” Străjerii.

Cum eu nu am cunoștință de faptul că mișcarea străjerilor ar fi baptistă și nici nu sunt teolog m-am gândit să lansez următoarea întrebare: Este mișcarea străjerilor o mișcare baptistă?

Un răspuns

  1. […] Mișcarea străjerilor este o mișcare baptistă? Thu Dec 23, 2010 20:12 pm În timp ce mă documentam pentru sinteza despre cazul Țon-Străjerii am găsit un articol interesant al lui Caius ben  Obeada pe Vox dei Baptist unde autorul pune în paralel afirmațiile lui Iosif Țon cu cele ale doctrinei baptiste. În urma lecturării articolului consider că analiza pe care o realizează este una interesantă și datorită abordării […] […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: