Găvăgina Irimia (1930-2011).Dreptare si Adevar fara teama!


Fratele Irimia a văzut lumina zilei la 1 martie 1930, în loc. Doclin jud. Caras-Severin, România.

Cu o luna înainte de a se naște, rămâne orfan de tata si este crescut de bunici de la vasta de 2 ani. A avut parte de o copilărie foarte grea, trăind timpurile celui de al II- lea Război Mondial. Cu toate acestea se străduiește si urmează școala primara din satul natal, apoi școala profesionala de tâmplărie de la Bocșa .
Din frageda adolescență simte chemarea marelui Salvator la mântuire, astfel la vârsta de 15 ani, este botezat in apa de către pastorul Stanila I., in Biserica Crestina Baptista din Bocșa. In 1949 se căsătorește cu Sora Mărioara si împreună au 3 copii: Dan, Mariana si Daniela(decedata ).
Chemarea la slujire in ogorul Domnului il determine sa meargă la Seminarul Baptist din București pe care la absolvit in 1956, apoi este ordinat ca pastor in Biserica Crestina Baptista din Ploiești în anul 1958.
Ca Slujitor al lui Dumnezeu , s-a dăruit in lucrarea Domnului si a credincioșilor în mai multe biserici. Amintim câteva dintre ele: Ploiești, Oravița, Reșita, Caransebeș Giroc s.a . Domnul Isus l-a binecuvântat sa aibă harul de a fi in poziții spirituale cu o mare responsabilitate in lucrarea Sa, ca: Vicepreședinte, Președinte al Comunității Creștine Baptiste din Timișoara si apoi Vicepreședinte al Cultului Creștin Baptist din România.
A avut parte de bucurii si impliniri dar si de multe încercări, necazuri şi suferințe, peste care a trecut cu ajutorul lui Dumnezeu. Ospitalier, primitor cu cei care îl vizitau, sociabil, şi oricând gata sa ajute pe oricine ar fi apelat la el, şi-a atras de-a lungul timpului, numeroși prieteni, cunostințe, dovadă fiind şi numărul mare de apropiaţi care il însoțesc pe ultimul drum. Ştia să spună o vorba bună, să-şi exprime sentimentele încât să nu supere pe nimeni, şi să-i împace pe toți. De mic copil, fiind orfan a fost toata viata aproape de cei fara parinti, gata sa-si împarte painea cu ei ,si-n mod special, avea pe inima micuții din Orfelinatul de la Prilipat jud. Caras-Severin din România.
Pleacăîmpreună cu soția din România în 1986 și se stabilesc in Australia unde au locuit pentru o vreme in Perth apoi Adelaide și ultimele zile din viata le-a petrecut în Brisbane.

In urma unei scurte suferințe in dupa masa zilei de 23 martie (orele 16:35) 2011, in Spitalul LOGAN din Brisbane Australia, Domnul l-a chemat acasa “fiindcă la găsit vrednic “ de chemarea Sa, ca sa audă “un glas din cer, care zicea: „…: Ferice de acum încolo de morții, care mor în Domnul!” -„Da” zice Duhul „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!” Apoc 14. 13.

Read more on Romanian Baptist Association

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: