Cui se închină milionarii români


Ziarul Capital a realizat o sinteză despre convingerile religioase ale milionarilor țării.

George Becali, unul dintre cei mai bogați oameni ai României este descris pe site-ul Parlamentului European drept „cel mai proeminent creștin din România.”

Foto: Capital

Ion Țiriac, cel mai bogat român, potrivit Topului Capital 300, este mormon, lucru mărturisit chiar de Țiriac într-un interviu acordat presei, în anul 2008.

Foto: Ziarul Financiar

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care se situa (în 2009) pe poziția 397 din 739 de miliardari ai listei Forbes, cu o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari, este ortodox. Cel puțin așa au concluzionat jurnaliștii Capital, după ce Patriciu a fost naș la botezul ortodox al micuțului Petruș Roman, fiul soților Roman.

Foto: Realitatea Media

Și pentru politicianul Dan Voiculescu religia pare a fi un element de bază, cel puțin în discursul său politic. Capital amintește că în 2007, Voiculescu i-a cerut președintelui Traian Băsescu să nu mai folosească „Biserica și Sfântul Altar” pentru a lansa discursuri sforăitoare.

Foto: all-news.ro

Frații Ioan și Viorel Micula, proprietarii grupului European Food & Drinks, s-au remarcat prin donațiile generoase acordate Bisericii Ortodoxe Sf. Andrei.

Foto: adevarul.ro

Despre raportarea fostul proprietar al trustului media Realitatea Cațavencu, Sorin Ovidiu VântuCapital scrie că nu pare a fi una pozitivă. Ziarul citează o declarație făcută de Vântu în 2010, potrivit căreia „religia creștină ne obligă să mințim din start.”

Foto: Capital

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Capital:-Cui-se-inchina-milionarii-romani-3813.html

hh

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.