Roagă-te ca Domnul Isus (II) p.1


Acest mesaj continuă o serie anterioară care are ca scop prezentarea unui model de rugăciune, cel al Domnului Isus, accentuând totodată importanța și rolul benefic al  rugăciunii în viața credinciosului.

De asemenea Domnul Isus ne învaţă pentru cine trebuie să ne rugăm:

1.Pentru cei care ne-au greşit – să ne rugăm pentru ei şi pentru ca noi să îi putem ierta. Marcu 11:25 „Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre.” Trebuie să te rogi ca să poţi ierta pe cineva? Da! Dar dacă nu-şi cere scuze? Iartă-i! Dar dacă nu se pocăiesc? Iartă-i! Dacă nu se schimbă? Iartă-i! Asta nu înseamnă că vei ignora ceea ce au făcut, că eşti bucuros de prostia lor, că pur şi simplu uiţi ce au făcut, că nu îi chemi la pocăinţă, că nu îi dai un cuvânt de mustrare. Când îi ierţi, renunţi la propria răzbunare, chemi harul lui Dumnezeu peste ei şi te rogi pentru pocăinţă lor. De fapt îţi aduci aminte că şi tu ai păcătuit împotriva lui Dumnezeu iar El te-a iertat aşa că dacă cineva mi-a greşit îl iert. Şi dacă nu ne rugăm pentru alţii, devenim acrii, amari, împietriţi, egoişti, violenţi, furioşi, stresaţi. Rugăciunea este spre binele altora dar şi al tău. Apoi Domnul Isus ne spune să ne rugăm:

2. Pentru propriile nevoi – Matei 7:7-8 „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.” Rezumatul acestor 2 verste este: Cere! Dacă ai nevoie de ajutor, cere! Şi mulţi nu cerem pentru că vrem să facem noi ceva tare şi impresionant, ca Dumnezeu să fie mândru de noi. Dumnezeu este un Tată care vrea să-şi ajute copii. El nu spune: Dacă faci treaba bine, te voi iubi. El spune: Te iubesc de aceea vreau să te ajut, să lucrăm împreună. Uneori nu aducem înaintea Domnului lucrurile mici… să nu-l deranjăm…şi atunci greşim şi lucrurile mici devin probleme mari. Dumnezeu are de-a face cu miliarde de oameni, miliarde de rugăciuni şi nevoi, de ce să-l mai deranjez cu nimicuri? Şti de ce? Pentru că El te iubeşte şi-şi face timp pentru tine. Ai nevoie de un loc de muncă? Cere! Ai nevoie de o maşină? Cere! Ai nevoie de vecini mai buni? Cere!  Tata va asculta şi va răspunde: Da, Nu, Mai târziu. Dar rugându-te astfel devii conştient de dependenţa totală faţă de Dumnezeu. Mai departe, Domnul Isus ne spune să ne rugăm:

3. Pentru a rezista ispitelor – Matei 26:41 „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.” Cazi în păcat, este un accident şi te rogi Domnului să te ierte. Însă este mai bine să te rogi preventiv, pentru a nu cădea în ispită. Cu toţi cunoaştem slăbiciunile din viaţa noastră. Pofta sexuală, mâncare, alcool, televizor, reviste, internet, îngrijorare, nervi, orice ar fi, roagă-te dinainte ca Domnul să te întărească. Şi când va veni ispita tu vei răspunde, nu vei reacţiona. Vei răspunde: Nu, în loc să reacţionezi conform ispitei. Şi Domnul Isus ne spune să ne rugăm pentru:

4. Pentru slujitorii Domnului – Matei 9:36-37 – „Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi, dar, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.” Roagă-te Domnului pentru ca El să facă pe toţi membrii Bisericii Nădejdea din Bucureşti, evanghelişti. Mai sunt în Bucureştii sute de mii de oameni care au nevoie de Dumnezeu. Rugaţi-vă Domnului pentru misionari şi facem lucrul acesta în fiecare duminică prin calendarul de rugăciune. Oraşe şi grupări etnice fără prezenţă evanghelică. Rugaţi-vă Domnului pentru păstorul bisericii şi pentru comitetul pus de El, nu de oameni, pus de Dumnezeu prin fraţii şi surorile din biserică. Prima linie, cei mai atacaţi, au nevoie de încurajare, au nevoie de rugăciunile noastre, pentru că ei să ne conducă bine şi noi se mergem bine.

Iosua Faur

Articole similare

Doamne, invata-ne sa ne rugăm! (I) (Luca 11:1) p.1

Doamne, invata-ne sa ne rugăm! (I) (Luca 11:1) p.2

Publicitate

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: