Meditatia zilei – 18 octombrie 2011 „PRINCIPIILE LUI IOSIF”


„Dumnezeu m-a făcut să uit” (Geneza 41:51) 

Iosif avea 30 de ani când a devenit guvernatorul Egiptului. Când a fost vândut rob în Egiptavea 17 ani. Deşi timp de 13 ani s-a confruntat cu suferinţa şi confuzia, şi-a păstrat caracterul şi dedi­carea faţă de Dumnezeu şi a lăsat ca încercările să-l facă triumfător. Deci nu se poate să te dai bătut, să faci lucrurile de mântuială sau să stai şi să nu faci nimic.

Iosif nu a uitat pur şi simplu ce s-a întâmplat. Oricine îţi spune: „Uită” nu trăieşte în lumea reală. Deşi fapta este consumată, Dumnezeu o poate folosi pentru a-ţi îmbogăţi viaţa. Dumnezeu i-a dat lui Iosif doi fii: el i-a numit Manase, care înseamnă „Dumnezeu m-a făcut să uit” şi Efraim, care înseamnă „Dumnezeu m-a făcut roditor în ţara întristării mele”. Dumnezeu i-a dat lui Iosif noi relaţii care să le înlocuiască pe cele vechi. Un motiv pentru care vechile relaţii te pot distruge este că nu le-ai înlocuit cu altele noi. Ai în anturajul tău persoane care îţi provoacă amintiri neplăcute? Dumnezeu l-a ajutat pe Iosif să uite suferinţa îndurată. El avea încă amintirea, dar a prosperat în pofida ei. Când vorbeşti cu Dumnezeu, promisiunea care stă înaintea ta este mereu mai mare decât durerea din spatele tău. Dar iată câteva din principiile lui Iosif după care trebuie să trăieşti:

1) Nu încerca să ignori sau să te prefaci că nu s-a întâmplat niciodată. Dumnezeu îţi va da harul să te confrunţi cu situaţia, nu să o negi.

2) Crede că Dumnezeu se poate „revanşa faţă de tine” în ceea ce priveşte timpul, relaţiile şi oportunităţile pierdute: „vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele” (loel 2:25).

3) Fă o listă cu oamenii care ţi-au greşit, iartă-i şi încredinţează-i lui Dumnezeu în rugăciune: „iertaţi-vă unul pe altul” (Coloseni 3:13).

4) Spune-i lui Dumnezeu că eşti gata să o iei de la început. Şi începe astăzi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: