Mesajul Presedintelui UBR pentru participantii la Congresul Asociatiei Baptiste din SUA si Canada


Către,

Congresul Aniversar al Asociației Bisericilor Baptiste Române din SUA și Canada

Iubiți frați și surori în Domnul Isus Hristos,

Primți salutul bisericilor din Uniunea Baptistă din România cu ocazia acestei aniversări semnificative. Mulțumesc conduceriii Asociației pentru invitația făcută de a participa la Congres în numele Uniunii Baptiste din România. Regret faptul că din motive independente de voința mea acest lucru nu este posibil. L-am delegat pe fratele Daniel Mariș, Rectorul Institutului Teologic Baptist din București să mă reprezinte cu această ocazie.

În numele fraților și surorilor din țară doresc să vă mulțumesc pentru părtășia și colaborarea care leagă Asociația de Uniune în multe feluri. De-a lungul anilor Dumnezeu a binecuvântat această legătură și doresc să exprim prețuirea noastră pentru sprijinul pe care bisericile din Asociație l-au dat bisericilor din Uniune, proiectelor acestora, școlilor și multor păstori. Apreciez totodată colaborarea din ultimii ani spre încurajarea lucrării între românii baptiști care pentru o vreme s-au mutat în țări din Europa de vest.

Dincolo de legăturile pe care le avem unii cu alții ca români este legătura de credință în Domnul nostru Isus Hristos. Dorim ca la această aniversare să simțiți în mod deosebit prezența lui Dumnezeu și călăuzirea sa pe viitor. Întreaga lume se confruntă cu vremuri noi și cu situații care sunt în continuă schimbare. Din acest motiv pentru este nevoie să auzim mereu glasul Mântuitorului pentru a discerne direcția în care ne cheamă să-l urmăm și prețul pe care trebuie să fim gata să-l plătim.

Ne rugăm ca legăturile frățești dintre Asociație și Uniune să se dezvolte în continuare spre o mărturie cât mai bună pentru cauza Evangheliei în lumea întreagă așa cum afirmă și tema Congresului aniversar. Fie ca rugăciunea Mântuitorului pentru ucenicii săi să fie o realitate permanentă pentru toți cei care cheamă numele lui Isus Hristos ca Domn și Mântuitor.

9. Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: – 10. tot ce este al Meu este al Tau, si ce este al Tau este al Meu – si Eu sunt proslavit in ei. 11. Eu nu mai sunt in lume, dar ei sunt in lume, si Eu vin la Tine. Sfinte Tata, pazeste, in Numele Tau, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sa fie una, cum suntem si Noi. 12. Cand eram cu ei in lume, ii pazeam Eu, in Numele Tau. Eu am pazit pe aceia pe care Mi i-ai dat; si niciunul din ei n-a pierit, afara de fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura. 13. Dar acum, Eu vin la Tine; si spun aceste lucruri, pe cand sunt inca in lume, pentru ca sa aiba in ei bucuria Mea deplina. 14. Le-am dat Cuvantul Tau; si lumea i-a urat, pentru ca ei nu sunt din lume, dupa cum Eu nu sunt din lume. 15. Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. 16. Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume. 17. Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul. 18. Cum M-ai trimis Tu pe Mine in lume, asa i-am trimis si Eu pe ei in lume. 19. Si Eu insumi Ma sfintesc pentru ei, ca si ei sa fie sfintiti prin adevar. 20. Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor. 21. Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis. (Evanghelia după Ioan 17:6-21)

Cu prețuire în Hristos,

Otniel Ioan Bunaciu

Președinte, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

http://revistacrestinulazi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: