Un nume bun


Dorința de a avea „un nume bun” se încadrează printre cele mai stăruitoare căutări ale omului. Chiar și Biblia afirmă că „un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare…” (Proverbe, 22:1a). Se pare că un nume bun îți asigură o serie de plusuri în viață: prieteni mai mulți, un job mai bun, o reputație bună, popularitate, bani mai mulți, succes etc. Nu mai este nicio mirare, atunci, că aproape toți oamenii trebăluiesc în a descifra rețeta numelui bun.

Pe de altă parte, este totuși important să reținem o nuanță de mare valoare în goana după un nume bun. Contează și ce împărăție conferă certificatul de om cu renume. De exemplu, tot Sfânta Scriptură precizează: „Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor, dar oricine va păzi și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.” (Matei 5:19). Când numele bun este obținut și păstrat pe căi ilicite, putem fi vorbiți de bine în împărăția acestei lumi dar vom fi mici în Împărăția cerurilor. Numele bun (omenește vorbind) nu trebuie păstrat cu orice preț, prin compromisuri și păcate. Nu avem voie să stricăm „Legea lui Dumnezeu” cu niciun preț. Ținta noastră trebuie să fie și să rămână sfințirea. De fapt, când vom face așa, este foarte posibil ca lumea de acum „să ne ocărască, să ne prigonească și să spună tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva noastră” (Matei 5:11). Creștinul, își poate pierde numele bun în fața celor nelegiuiți dar rămâne „mare în Împărăția Cerurilor”.

Provocarea constă în disponibilitate noastră de a plăti prețul! „Și cât de dureros este…” ar putea șopti toți cei care au trecut pe drumul fericirii prin prigonire, toți cei care au avut numele pătat pe nedrept. În același timp, sunt convins că toți adevărații creștini vor considera mult prea mic prețul pe care ei îl au de plătit față de ceea ce Scumpul lor Mântuitor a făcut pentru ei… Numai o singură picătură de sânge fără pată smulsă din trupul Domnului nostru face mai mult decât suferințele noastre pe calea credinței.

Așadar, este bine să avem un nume bun și oamenii să ne vorbească de bine dar să ne ferească Dumnezeu să obținem un astfel de statut prin păcat. Contează mult mai mult aprecierile pe care le face Dumnezeu decât cele pe care le fac oamenii.

________
Pastor, COSTEL GHIOANCA 

Biserica Crestina Baptista Nr.1 „Emanuel”
DEJ (ROMANIA)

http://www.emanueldej.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: