Protestul Cultului Creștin Baptist față de afirmațiile intolerante ale lui Gigigi Becali


În cadrul unor emisiuni televizate difuzate la postul România TV Gigi Becali a făcut declarații intolerante la adresa creștinilor evanghelici din România nominalizându-i pe baptiști. Acesta afirmă că baptiștii sunt o sectă și că el nu are nevoie de voturile lor. Cum candidează în sectorul 6 cred că nu o să primească voturile credincioșilor evanghelici care au drept de vot și și-l vor exercita în acest sector.

Sesizare din partea Cultului Crestin Baptist din Romania

Sesizare din partea Cultului Crestin Baptist din Romania_001Sesizare din partea Cultului Crestin Baptist din Romania_002

Un răspuns

  1. Eaftomou Krymmeno | Răspunde

    In calitate de crestin ortodox nu am fost de acord de foarte multe ori cu modul cum George Becali s-a manifestat sau si-a expus convingerile in spatiul public. Caracterul sau exploziv/nebunatic este binecunoscut si limbajul sau de multe ori a intrecut masura decentei. In ceea ce priveste, insa, afirmatiile sale despre baptisti, Becali le-a facut in conformitate cu convingerile sale religioase si nu in calitate de cetatean roman, adica nu ca laic. Din punct de vedere strict ortodox, fara a tine cont de diplomatiile ecumenice si de toleranta de esenta ateist-umanista, Becali a avut dreptate. “Cultele” sau “sectele” nu sunt de la Dumnezeu, ca sa folosesc un limbaj mai elevat si mai putin „agresiv”. Becali a spus la TV ceea ce Biserica sustine de 1700 de ani prin Simbolul de credinta Niceo-Constntinopolitan, ca exista “Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica”. Daca am intreba orice preot, dar mai ales calugar, s-ar dovedi ca asa gandeste. Propun sa-i deferim pe toti acestia Parchetului General si Ministerului Adevarului! In acest caz, baptistii, care se pretind mai intai de toate crestini, judeca afirmatiile lui Becali dupa corectitudinea politica. Ceea ce nu este potrivit, deoarece statul laic, atat timp cat se pretinde unul democratic, NU ARE VOIE sa reglementeze ceea ce gandeste sau crede cineva. Ce vrea sa obtina Cultul Baptist anuntand “ambasada SUA”, asa cum se afirma in sesizarea inaintata si catre CNCD? Si ce autoritate teologica este acest CNCD? Acest fel de a actiona demonstreaza reziduurile comunistoide din mintile multora, altfel declarati sustinatori ai libertatii de constiinta si credinta, care, de fapt, cred ca statul e Dumnezeu si poate reglementa inclusiv … modul de a gandi al individului! Imi aduc aminte de faptul ca, intr-o emisiune Dan Diaconescu Direct, in care era invitat sa vorbeasca securistul Pavel Corut, acum devenit mare “guru” spiritual, acesta a afirmat raspicat ca Domnul Iisus Hristos a fost “un salbatic” si nicidecum Dumnezeu intrupat. Si cine credeti ca a intervenit in direct ca sa il mustre pentru afirmatia sa balsfemiatoare si sa ia apararea Persoanei Domnului, Adevarului crestin? Vreun baptist, fie el si presedintele cultului din Romania? Nicidecum, ci tocmai Becali, chiar daca, din nou, multe dintre afirmatiile sale de atunci au fost destul de “piperate” la adresa interlocutorului. Asadar, ce i-a deranjat mai tare pe baptisti? A fost cu adevarat modul specific al lui Becali de a se exprima, pe care trebuie sa il fi cunoscut deja de multa vreme, sau faptul ca acesta nu subscrie la principiile de baza ale credintelor de tip (neo-)protestant, conform carora “Adevarul numai dupa Scriptura” s-ar regasi in doctrinele, mai mult sau mai putin contradictorii, a zeci de mii de culte si cultite “crestine”? De citit aici: http://www.odaiadesus.ro/apologetica.html , in special materialul intitulat „Sola Scriptura”, din sectiunea „Biblia”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: