„Iar nașterea lui Isus Hristos a fost așa:…”


„Iar nașterea lui Isus Hristos a fost așa:…”

Matei 1:18/a

Suntem în anul de graţie 2012, şi prin harul lui Dumnezeu vom sărbători încă o dată Crăciunul, adică sosirea în lumea noastră a Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, ca să ne mântuiască. Deşi a trecut atât de mult timp de atunci, în loc să se concretizeze şi să se adâncească acest adevăr în inimile oamenilor, parcă din ce în ce mai mulţi oameni nu cred, nu sunt interesaţi, se simt chiar incomodaţi de acest adevăr şi unii au început chiar să lupte direct sau indirect împotriva Subiectului acestei sărbători, şi chiar împotriva celor ce-L proclamă. Cred că Duhul lui Dumnezeu a ştiut bine ce se va întâmpla peste veacuri, de aceea l-a inspirat pe evanghelistul Matei să îşi înceapă Evanghelia aşa: “ Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa:…”.

1.      Naşterea lui Isus Hristos…

Acesta este subiectul sărbătorii de Crăciun, naşterea lui Isus Hristos. Nu „moş Crăciun” sau „moş Gerilă”, nu porc şi „porcării”, nu mâncare şi băutură, nu muzică şi petrecere până la „aiureală”, nu doar daruri făcute cu drag sau din respect sau de cele mai multe ori din obligaţie, bineînţeles aceasta devenind o povară greu de purtat pentru unii…, ci amintirea acelui eveniment astral, acelui eveniment unic în istoria omenirii noastre vremelnice, şi anume naşterea Domnului Isus Hristos în lumea noastră. Ca să ne poată mântui, Dumnezeu a hotărât în înţelepciunea Sa să ne trimită aici la noi pe Fiul Său într-un trup asemănător cu al nostru, să moară pe crucea de pe Golgota în locul nostru şi pentru păcatele noastre, şi să învie a treia zi din morţi, ca apoi să se înalţe la dreapta Tatălui Său din ceruri, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică. Tu ce vei face la acest Crăciun ? După ce va trece, cu ce te vei alege pentru sufletul tău ? Crezi în naşterea lui Isus Hristos ?

2.      Naşterea lui Isus Hristos a fost…

Da, acest eveniment a fost deja împlinit în lumea noastră. Sunt peste două mii de ani de atunci. El nu se va mai repeta niciodată. Hristos Domnul nu va mai reveni niciodată în lumea noastră în chip de copilaş născut în grajdul de vite şi culcat într-o iesle. O singură dată a fost de ajuns. Nu-L mai aştepta în felul acesta. Nu te lăsa înşelat de machetele ce reprezintă naşterea Lui, nu te lăsa amăgit în sufletul tău de felicitările de Crăciun frumos colorate ce-L prezintă pe Domnul Isus în chip de copilaş. El va reveni dar într-un alt chip, şi anume ca Judecător pentru cei ce n-au crezut în El şi ca Domn şi Mântuitor pentru toţi cei ce L-au primit în inimile lor prin credinţă. El va reveni în gloria Sa însoţit de sfinţii îngeri. Eşti pregătit pentru acest inevitabil eveniment ?

3.      Naşterea lui Isus Hristos a fost aşa:…

… şi evanghelistul Matei îşi continuă relatarea inspirat fiind de Duhul Sfânt, povestind lumii întregi adevărul despre naşterea Domnului Isus Hristos prin fecioara Maria care a fost însărcinată de la Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. A fost aşa şi nu altfel. Să nu credeţi nici o altă relatare, nici o altă teorie, nici o altă filozofie. Acesta este adevărul Scripturii, adevăr care mântuieşte pe păcătoşi prin credinţă şi pocăinţă. Tu dragul meu, ce crezi în mintea şi în inima ta despre sărbătoarea Crăciunului ? Ce ştii şi ce crezi despre naşterea Mântuitorului Isus Hristos în lumea noastră ? Cum te-ai pregătit să sărbătoreşti anul acesta Crăciunul ? Ce dar I-ai făcut Domnului Isus Hristos ? Este El în inima ta ca Domn şi Mântuitor al tău personal ? Ai binecuvântata ocazie şi harul deosebit, în dragostea lui Dumnezeu faţă de tine, să îţi predai viaţa ta întreagă Domnului Isus. La acest Crăciun tu poţi deveni copilul lui Dumnezeu prin credinţă şi pocăinţă sinceră. Ce vei face oare ?

Pastor Elisei PecheanuElisei Pecheanu (bisericanadejdea.ro)
Biserica Creștină Baptistă „Nădejdea”
București (România)
http://www.bisericanadejdea.ro

2 răspunsuri

  1. […] „Iar nașterea lui Isus Hristos a fost așa:…” […]

    Apreciază

  2. […] „Iar nașterea lui Isus Hristos a fost așa:…” […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: