Chemați să căpătăm trecere!


heavenhighway.blogspot.com

Când a văzut împăratul pe împărăteasa Estera în picioare în curte, ea a căpătat trecere înaintea lui. Şi împăratul a întins Esterei toiagul împărătesc, pe care-l ţinea în mână. Estera s-a apropiat, şi a atins vârful toiagului.
Împăratul i-a zis: „Ce ai tu, împărăteasă Estero, şi ce ceri? Chiar dacă ai cere jumătate din împărăţie, îţi voi da.” (Estera 5:2-3)

Cât de repede a trecut vacanţa şi iată: „începe școala”. Acesta este refrenul pe care-l auzim tot mai des zilele acestea. Și într-adevăr începe școala, iar părinții fac eforturi mari să le cumpere copiilor cele necesare pentru începutul noului an şcolar. De la ghiozdane, caiete, culori, stilouri până la încălţăminte şi multe altele. Toate acestea ei le fac pentru că ai lor copii să învețe și astfel să capete trecere. A căpăta trecere este o mare binecuvântare pe care o adresăm fiecăruia dintre dumneavoastră.

În societatea contemporană a devenit un imperativ să căpătăm trecere. Dar sensul poate fi și unul pozitiv, dacă ne referim la a căpăta trecere datorită propriilor noastre competențe, a unei pregătiri proprii și a unei atitudini demne. Cu toate acestea, nu întotdeauna copiii Domnului au căpătat trecere. Uneori, din cauza credinței în Dumnezeu, unii copii şi unii frați au fost nedreptățiți şi opriţi din ascensiunea lor, deși societatea ar fi putut câștiga de pe urma pregătirii și eticii lor. De aceea, mă rog să păzească Dumnezeu generaţiile de azi de asemenea opresiuni.

Pentru a înțelege ceea ce s-a întâmplat în vremea împărătesei Estera trebuie să privim în Biblie. Estera este luată din casa unchiului ei Mardoheu şi dusă la casa împăratului, unde avea să fie învăţată și pregătită spre a deveni regină. Biblia ne spune că multe fete au fost selectate pentru scopul acesta, dar dintre toate, Estera a căpătat trecere şi a fost aleasă împărăteasă.

Care este secretul ascensiunii Esterei? Ce putem noi învăța din experiența ei și cum putem aplica aceasta la viața noastră?

 

  • În primul rând credem că Dumnezeu a avut un plan deosebit cu ea, fapt care reiese și din cuvintele lui Mardoheu: „Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”. Personal cred că toţi aceia care capătă trecere, nu o capătă datorită capacităţilor lor, ci pentru că Dumnezeu are un plan cu ei, şi deoarece are un plan, Dumnezeu dă capacitați, frumuseţe, trecere.

 

  • În al doilea rând credem că Esterea a căpătat trecere datorită educației primite de la unchiul ei, Mardoheu. Şcoala nu trebuie să înlocuiască responsabilitatea pe care o avem ca şi părinţi în a ne educa copiii. Unii părinţi sunt musafiri în casa lor. Mulţi copii şi adolescenţi se plâng că părinţii lor sunt prea ocupaţi şi nu au timp de ei. Am auzit mărturii ale părinţilor care spuneau aşa: până să meargă la şcoală mă înţelegeam cu el, nu vorbea cuvinte nepotrivite. Până să meargă a școală cântam cu ei, mă jucam, petreceam timp. Dragi părinţi, şcoala este bună, dar nu lăsați educaţia copiilor doar pe mâna ei. Mardoheu nu a abandonat-o pe Esterea niciodată. A căutat să fie în preajma ei la palat, a căutat să îi aducă aminte tot ce a învăţat-o în anii petrecuţi în casa lui. În Cuvântul Domnului găsim scris: „Ce seamănă omul, aceea va şi secera!” (Gal. 6:7). Când un agricultor seamănă grâu, va culege grâu. Așadar, haideți să fim preocupați să semănăm în ei valorile Domnului Isus ca la vremea potrivită să secerăm roade vrednice de împărăția lui Dumnezeu!

 

  • În al treilea rând Esterea a căpătat trecere datorită postului şi rugăciunii. Fiindcă Mardoheu nu a vrut să se închine în faţa lui Haman, acesta a urzit un plan să-l distrugă pe omul lui Dumnezeu. Şi azi Satana și ai lui fac la fel. Haman a pregătit pentru Mardoheu o spânzurătoare, dar cât de minunat zice Scriptura: cine sapă groapa altuia cade el în ea. Dumnezeu aduce răul împotriva celui rău, iar cel neprihănit este scăpat, Slavă Domnului. La coborârea de pe muntele schimbării la faţă Domnul Isus a spus ucenicilor care au falimentat în a ajuta un tată care avea un băiat bolnav de epilepsie: unii draci nu ies decât cu post și rugăciune. Câte cuvinte rele, câte murdării nu vor vedea şi învăţa copiii noştrii şi anul acesta. Dar să nu ne speriem, ci haideţi să postim şi să ne rugăm şi Domnul va lucra.

Vrem ca ai noștri să treacă cu bine și acest nou an școlar.
Dumnezeu să-i facă cap și nu coadă, Dumnezeu să fie cu ei!

Amin!

Pastor, Ovidiu Rusnac

Publicitate

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: