Conferința Naţională de Comunicări Știinţifice „Provocări istorice: spaţii, idei și interpretări” – apel la contribuții


Conferinta-Provocari-istorice1

Școala Doctorală de Istorie din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București organizează pe data de 15 mai 2015 Conferința Naţională de Comunicări Știinţifice Provocări istorice: spaţii, idei și interpretări. Evenimentul se adresează studenților-doctoranzi la istorie și științe conexe, din toți anii de studiu și din toate centrele universitare din țară.

Conferinţa are scopul de a asigura un cadru propice dezbaterilor privind provocările întâmpinate pe parcursul cercetării doctorale, indiferent de etapa acesteia. Fie că sunt aspecte legate de alcătuirea bibliografiei, de metodele de lucru selectate, de delimitările cronologice sau de poziţionarea istoriografică, toate acestea constituie preocupări curente ale studenţilor-doctoranzi, ce merită supuse unui exerciţiu dublu: auto-evaluare și evaluare prin schimb de experienţă şi opinii.

Persoanele interesate să participe cu lucrări în cadrul conferinței trebuie să completeze formularul de înscriere (ce poate fi accesat aici) până pe 27 aprilie 2015.

Rezultatele selecției participanților vor fi afișate pe site-ul www.istorie.unibuc.ro și comunicate prin e-mail până pe 29 aprilie 2015. Confirmările de participare trebuie transmise organizatorilor până la data de 4 mai 2015.

Nu se percepe taxă de participare. Pentru participanții din țară vor fi asigurate serviciile de cazare pentru noaptea de 15/16 mai 2015.

În cadrul festivităţii de încheiere a evenimentului, toţi participanţii vor primi o diplomă din partea Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. De asemenea, în urma evaluării de către Comitetul ştiinţific al conferinţei, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum apărut sub egida Editurii Universității din București.

http://topub.unibuc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: