Revista Creștinul Azi.ro : A fost semnat Protocolul pentru predarea disciplinei religie – Cultul Creștin Baptist și Ministerul Educației și Cercetării Ștțintifice


Edu.ro

FOTO: Edu.ro

Revista Creștinul Azi semnalează într-un articol semnarea unui protocol între Ministerul Educației și Cultul Baptist privind predarea disciplinei religiei.

A fost semnat Protocolul pentru predarea disciplinei religie – Cultul Creștin Baptist și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Documentul a fost semnat miercuri, 21 octombrie de către Ministrul Educației, domnul Sorin Câmpeanu și Președintele Cultului Creștin Baptist, Pastorul Viorel Iuga. Din partea Secretariatului de Stat pentru Culte a semnat domnul Victor Opaschi. Citeste mai departe »

7 răspunsuri

 1. Este biblic asa ceva?

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Înțeleg că dvs sunteți cu homeschooling, dar asta nu înseamnă că școala publică este ceva rău în sine.

   Apreciază

   1. Eu nu asta am întrebat. Dar daca nu vreți sa raspundeti am inteles.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan

     Eu știu ce ați întrebat și de ce ați întrebat. Nu trebuie ca pentru orice acțiune să stabilim dacă este biblică sau nu. Cred că mai degrabă ar trebui să vorbim de aspecte etice. Prin urmare, această acțiune nu este una greșită.

     Apreciază

    2. Aspecte etice? Si cine sau ce stabilește ce este etic?

     PS. Ca si crestini, sintem obligați sa stabilim daca o acțiune este biblica sau nu. Doar un crestin nu ar dori sa faca ceva împotriva principiilor date de Dumnezeu, nu?

     Apreciază

    3. Marius Silvesan

     Sunt de acord ca trebuie sa ne ghidăm in actiunile noastre după principii corecte, dar se pune aceeaşi întrebare pe care ați pus-o si dvs. Cine stabilește dacă un principiu este corect sau nu? Dacă este biblic sau nu? Trebuie sa avem un etalon. Pentru mine un astfel de etalon este Biblia. Depinde acuum cum il intelegem si aplicăm. Prin ceea ce am scris nu vreau sa spun că facem ce vrem, ci că trebuie să facem ceea ce este corect. Am făcut referire la etică pentru că nu putem să ne intrebam la fiecare actiune daca este biblică sau nu. Sunt aspecte care nu se regasesc in Biblie, iar altele nu sunt precizate explicit. Cand spun asta am in vedere urmatorul caz ipotetic: este biblic să merg cu masina sau nu? În cazul de fata nu am judecat aceasta actiune – semnarea protocolului cu Ministerul educatiei- din perspectiva pe care o aveti dvs in vedere. De aceea, va rog pe dvs. sa-mi spuneti ce principiu biblic ati identificat in aceasta actiune?

     Apreciază

    4. Sint de acord cu explicatia dvs. Intr-adevar, Biblia trebuie sa fie etalonul crestinilor. Da, in Biblie nu scrie nimic cum ca Dumnezeu ar fi impotriva ca un om sa conduca o masina, deci putem deduce cu oarecare claritate ca a conduce o masina nu este impotriva principiilor biblice.

     Tot asa, trebuie sa vedem daca Dumnezeu a dat un rol statului si care este acest rol. La fel, cine are autoritatea sa stabileasca ce trebuie sa invete o institutie religioasa. Aici ne uitam in Biblie, pentru ca DUmnezeu ne spune clar.

     In Romani 13:4, ne spune ca rolul statului este ca sa pedepseasca pe cei ce fac rau. Atit si nimic mai mult. Deci trebuie sa ne intrebam, are voie guvernul sa se implice in educatie? Conform Bibliei, NU are. Daca o face, o face incalcind poruncile lui Dumnezeu. Deci scolile publice sint un rau in sine, cel putin din perspectiva crestina.

     Apoi, cine are autoritatea ca sa stabileasca ce preda o anumita denominatie? Biblic, nu statul. Nu imi amintesc sa fi citit undeva in Scriptura ca marii preoti au mers cu curriculumul la Cezar pentru a le fi aprobata programa.

     Deci, in cazul de fata, semnarea acestui protocol este gresit din doua puncte de vedere. Unul, pentru ca se legitimeaza scolile publice ca fiind valide bibilc, ceea ce nu este adevarat. Doi, cei care au semnat recunosc autoritatea statului in implicarea invataturilor religioase, autoritate care apartine numai lui Dumnezeu.

     Cel putin asa vad eu lucrurile. Daca gresesc, va rog sa ma corectati si sa-mi arati unde.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: