Vrei și tu, cu adevărat, să te închini Pruncului născut în Betleem ?


Matei 2:8 “Duceti-vă de cercetaţi cu deamăruntul despre Prunc: şi când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui.”

Irod, împăratul, s-a tulburat la auzirea veştii adusă de către Magii din Răsărit că s-a născut un alt împărat pentru Iudei. El ţinea foarte mult la tronul său. De aceea şi-a pus de gând să-L omoare pe noul născut din ţinutul său. Deci pretenţia de a se duce să se închine a fost una prefăcută, făţarnică, cu gânduri mârşave şi criminale. De aceea Domnul din ceruri nu i-a îngăduit să se apropie de Pruncul din Betleem.

Dar oare în zilele noastre toţi închinătorii sunt sinceri ? Ce zici despre închinarea adusă de tine însuţi, Domnului din ceruri ?

1.      Un închinător adevărat şi sincer va căuta el personal să-l cunoască pe Acela căruia vrea să I se închine. Irod trimite pe alţii. El avea alte treburi mai importante de făcut. Căutarea Pruncului era treaba Magilor, aşa considera el, Irod. Tot aşa se întâmplă cu cei mai mulţi oameni din zilele noastre. Să caute preoţii, să caute pastorii, să caute cei plătiţi pentru aceasta, apoi să ne spună şi noi îi vom asculta. Dar dacă pentru rezolvarea problemelor trecătoare ale acestei vieţi depunem atâta efort personal, nu se merită oare pentru problema sufletului care este veşnic, să ne ocupăm tot personal ? Tu, dragul meu, L-ai căutat personal pe Domnul Isus ? L-ai întâlnit vreodată în viaţa ta până acum ? Ai cercetat tu ce deamăruntul despre El în Scripturi ? Ai ocazia acum la acest Crăciun, anul de graţie 2010, să te întâlneşti cu El prin credinţă. Nu pierde şansa. E poate ultima !

2.      Un închinător adevărat şi sincer va vedea în persoana Pruncului din Betleem ceea ce Tatăl din ceruri hotărâse mai dinainte, din veşnicie. El era „Împăratul”, „Căpetenia” şi „Păstorul”(versetul 1şi 6). Tocmai de aceea Irod vrea să-L omoare. Închinare adevărată aduc numai acei oameni care recunosc în persoana Pruncului din Betleem pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, pe Mântuitorul. Cât de mulţi oameni, poate şi la acest Crăciun, ar dori să-L mângâie pe creştet pe Copilul din iesle !!!! Dar dacă ar veni din nou în persoană vizibilă Domnul Isus şi le-ar deranja afacerile, cu siguranţă L-ar răstigni din nou. Tu, cine crezi că a fost Pruncul născut la Betleem ? Implică-L în viaţa ta şi vei vedea atunci adevărata ta credinţă prin atitudinea care o vei lua faţa de El şi faţă de cei ce cred cu adevărat în El. Nu te înşela singur crezând că dacă vei cânta o colindă sau dacă vei primi colindători, va fi OK ! Nu este de ajuns atât !

3.      Un închinător adevărat şi sincer va fi binecuvântat cu călăuzire divină. Magii, călăuziţi de stea şi îndrumaţi de îngeri, L-au găsit pe Domnul Isus, Pruncul din Betleem. I s-au închinat, I-au adus daruri, şi apoi au plecat la casele lor, ducând cu ei vestea cea minunată : S-a născut Mântuitorul lumii ! Irod nu a avut şansa aceasta ! A fost împiedecat să facă o crimă şi în furia lui a ucis atunci o mulţime de copii nevinovaţi. Dragul meu, caută-L sincer pe Domnul Isus şi vei fi călăuzit de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu în închinarea ta. Această binecuvântată călăuzire o doresc tuturor închinătorilor la acest Crăciun. Dumnezeu să ne binecuvânteze !

Pastor, Elisei Pecheanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: