Creştinii de azi ignoră învăţăturile Bibliei


Unii lideri creştini spun că în istorie nu a existat vreo altă generaţie care să fi ignorant atât de mult Biblia ca în prezent.  Unul dintre motive este faptul că tinerii creştini sunt influenţaţi de tendinţele culturale, mai degrabă decât de Scripturi. Consecinţele ar putea fi devastatoare, nu numai pentru Biserică, dar şi pentru societate. Aceasta în contextul în care mulţi oameni cunosc Biblia. Un sondaj arată că mai mult de 60% dintre americani cunosc cinci din cele zece porunci sau cele patru Evanghelii ale Noului Testament. 31% dintre americani cred că sunt suficienţi de buni pentru a intra în cer.

Potrivit unui studiu făcut de Grupo Barna, citat de StiriCrestine.ro, majoritatea celor care spun că sunt creştini cred că nici Satana şi nici Duhul Sfânt nu există cu adevărat. Şi, deşi Biblia spune clar că în Cristos nu este nici un păcat, 22% dintre ei cred că Isus a păcătuit când a fost pe pământ. Majoritatea celor care au răspuns la sondaj, pe diverse teme, cum ar fi păcat, rai, iad şi mântuire, şi-au bazat pe opiniile pe convingerile şi percepţiile personale. Dr. Vinson Synan, profesor la Regent University consideră că “dacă nu ştiu Biblia, (tinerii) pot că să cadă în orice fel de păcat, şi tot felul de probleme. Aşa se întâmplă în ţara noastră. Dacă ştiu Biblia, dacă ştiu cele Zece Porunci care sunt avertismente, pot să trăiască o viaţă minunată.”

La rândul său, pastorul Lou Engle, fondatorul Mişcării de Rugăciune “Call”, spune că este periculos să fie “spiritual”, fără să cunoşti Cuvântul lui Dumnezeu: “Dacă cineva se abate de la adevăr, intră în înşelăciune şi în cele din urmă deşi crezi că mergi cu Dumnezeu, de fapt mergi fără Dumnezeu.” Creştinii de astăzi par să meargă pe calea culturii lumeşti şi să accepte uşor divorţul, devenit comun în casele creştine, şi să fie de acord cu căsătoria gay. “Ne dăm seama că această generaţie a fost învăţată că moralitatea este relativă. Familia este baza naţiunii. Dacă nu transmiţi copiilor Adevărul, îi îndepărtezi uşor de păstori şi biserici”, a spus Engle.

Creştinii de azi ignoră învăţăturile Bibliei from Catholica.ro by Editor (20.01.2011)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: