Nici un pas fără EL !


Exod 33:15 “Moise I-a zis (Domnului): “Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.”

Suntem într-o permanentă călătorie. De când ne naştem şi până când murim, călătorim. Mai bine, mai rău, mai fericiţi, mai supăraţi, mai săraci, mai bogaţi, mai cu soare, mai cu nor, singuri sau însoţiţi, încrezători sau şovăitori, cu maşina sau pe jos, … călătorim. Lumea este un furnicar în plină activitate. Dar câţi dintre aceşti călători sunt conştienţi de prezenţa sau absenţa divină din viaţa lor ? Câţi stau o clipă doar să mediteze la acest mare adevăr  şi anume, prezenţa lui Dumnezeu în viaţa şi activitatea lor ? Unii cred că se descurcă singuri, aşa că o iau înainte şi nu se gândesc la consecinţe. Alţii, ca Moise, stau şi gândesc profund la ce poate însemna o călătorie în necunoscut, fără prezenţa şi călăuzirea lui Dumnezeu. Tu printre care eşti ? Acum la început de nou an, ai cerut ca şi Moise prezenţa lui Dumnezeu lângă tine ? Iată de ce este nevoie să facem această rugăciune :

Suntem fiinţe limitate. Nu cunoaştem viitorul. Nu ştim ce poate veni la următorul pas. Nu ştim ce poate aduce ziua de mâine, şi nici dacă o vom apuca. Ne culcăm şi nu ştim dacă ne mai sculăm. Plecăm şi nu ştim dacă vom ajunge sau dacă ne vom mai întoarce. Începem un lucru şi nu ştim dacă îl vom termina. De aceea nu pleca la drum fără Dumnezeu. El este Atoatecunoscător şi Atotputernic. În mâna Lui este locul cel mai sigur din univers. Cu El nu dăm greş niciodată. El n-a înşelat pe nimeni niciodată. Prezenţa lui înseamnă biruinţă. Mărturie vie stă o istorie întreagă, istoria lui Israel, istoria creştinismului…

Suntem fiinţe dependente. Aşa am fost creaţi de Dumnezeu, să depindem de El. Cine o recunoaşte sincer, va cere prezenţa şi călăuzirea divină, cine nu, merge singur în necunoscut şi neajutorat. Domnul Isus a spus: „despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Moise ştie bine lucrul acesta de aceea cere însoţirea divină în călătoria ce le stă înainte. Diavolul ştie şi el lucrul acesta, şi anume nevoia noastră de „cineva” mai tare decât noi. Şi se oferă singur. Unii îl cred pe cuvânt şi ajung rău. Domnul Isus cheamă însă pe toţi ce trudiţi şi împovăraţi la El (Matei 11:28). Tu cu cine te-ai hotărât să mergi anul acesta ? Nu uita, nimeni nu poate sluji la doi stăpâni (Matei 6:24).

Suntem fiinţe veşnice. Pragul veşniciei e la un singur pas de fiecare dintre noi (1 Samuel 20:3). Moartea ne va despărţi de tot ce este vremelnic : de casă, de avere, de cei dragi, de serviciu, de relaţii, de prieteni, de tot ce e pământesc. Dar eu şi tu suntem creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, deci suntem fiinţe veşnice. „Unde vei fi în veşnicii, tu ce de Domnul eşti creat ?” Enoh a umblat cu Dumnezeu, apoi a fost luat de Dumnezeu acasă la El. Bogatul nemilostiv a umblat cu altcineva, şi acel altcineva l-a luat cu el… în chinuri veşnice (Luca 16:23-24). Tu unde vrei să-ţi petreci veşnicia ? Cu cine ? Moise s-a hotărât. El a cerut însoţirea şi călăuzirea lui Dumnezeu. Să o cerem şi noi, şi ne va fi dată negreşit, dacă o cerem sincer (Ieremia 29:11-13).

Doresc din toată inima tuturor pentru anul 2011, o  călătorie fericită şi însoţirea lui Dumnezeu în această călătorie în necunoscut. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi ! Amin.

Pastor, Elisei Pecheanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: