Azerbaidjanul detine 10 biserici si sase sinagogi


Conform unui Raport întocmit pentru o conferința internaționala a comisarilor  drepturilor omului, privind „drepturile minoritaților etnice și culturale ale migranţilor: aspecte juridice și punere în aplicare, creștinismul a fost una din religiile “de top” în Azerbaidjan: “11 biserici, dintre care 3 ortodoxe şi 1 catolică funcţionează chiar în Baku, una ortodoxă şi alte biserici în Ganja şi Khacmaz”. În plus, raportul mai arata că numărul moscheilor construite după independenţa Azerbaidjanului a ajuns la 595.

   „594 de organizații religioase au fost înregistrate de către Comitetul de Stat pentru Lucrul cu Organizaţiile Religioase până în aprilie 2009. Având în vedere amendamentele şi anexele la legislaţia in vigoare, din acelaşi an, înregistrarea organizaţiilor religioase a cunoscut apoi un nou început. Alte 512 comunităţi religioase au fost înregistrate imediat după modificările şi anexele la legislație”.

Potrivit statisticilor oficiale, 96% din populația din Azerbaidjan este musulmană azeră şi 4% creştină, evreiască sau de alte religii.

http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro

Coordonate geografice

Republica Azerbaidjan este un stat situat în Transcaucazia pe malul vestic al Mării Caspice, la limita dintre continentul european şi asiatic. Are o suprafaţă de 86.600 km pătraţi. În sud se învecinează cu Iranul, la vest cu Armenia, în nord – vest cu Georgia, iar la nord cu Republica Daghestan, care face parte din Federaţia Rusă. Capitala Azerbaidjanului este oraşul Baku. Din punct de vedere administrativ, ţara este împărţită în Districtul capitalei, Republica Nahicevan (despărţită de restul ţării printr-o parte a teritoriului Armeniei), Regiunea Nagorno – Karabah (cu o populaţie majoritar armeană) şi 74 de raioane.

Date demografice
Populaţia azeră numără 7.137.000 de locuitori, natalitatea este de 25,6 la mie, iar mortalitatea de 6,2 la mie, principalele oraşe fiind:
• Baku – capitala cu 1.757.000 locuitori,
• Gangea (fost Kirovabad) – 278.000 locuitori,
• Sumgait – 231.000 locuitori.
Populaţia este formată din azeri (83 %), armeni (6 %), ruși (6 %), tătari, ucrainieni, lezghini etc.

http://www.ps2.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: