ONU verifică libertatea religioasă în Moldova


Libertatea religiei în Republica Moldova se află sub privirea scrutătoare a raportorului special al Națiunilor Unite, Heiner Bielefeldt, care, în perioada 1-8 septembrie efectuează o vizită în țara de peste Prut.

Heiner BielefeldtScopul vizitei este identificarea obstacolelor existente ce împiedică dreptul la libertatea religiei în Moldova, arată un comunicat al Guvernului, citat de ziarul Adevărul.

„Voi identifica orice obstacol existent sau emergent, care împiedică dreptul la libertatea religiei sau credinței în Republica Moldova și voi prezenta recomandări privind căile și mijloacele de depășire ale acestora,” promite raportorul la prima vizită a unui expert ONU în domeniul drepturilor omului vizând libertatea religiei.

Bielefeldt urmează să aibă mai multe întrevederi cu oficialități și autorități locale de la Chişinău, Orhei, Bălţi şi Tiraspol responsabile pentru probleme de religie sau credință. El se va întâlni de asemenea cu reprezentanți ai comunităților sau confesiunilor religioase, organizații ale societății civile și agenți ONU.

(Foto: Adevărul)

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/ONU-verifica-libertatea-religioasa-in-Moldova-4131.html

3 răspunsuri

 1. Ride ciob de oala sparta!!

  ONU verifica libertatea religioasa?? Ei, care o incalca prin declaratia drepturilor omului??? Ha, ha, ha.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   In ce mod consideri ca ONU incalca libertatea religioasa prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului?

   Apreciază

 2. Articolul 26
  Orice persoana are dreptul la invatatura. Invatamintul trebuie sa fie gratuit, cel putin in ceea ce priveste invatamintul elementar si general. Invatamintul elementar trebuie sa fie obligatoriu

  In primul rind nu exista invatamint gratuit, cineva trebuie sa-l plateasca, nu? Cum se plateste acest „invatamint gratuit”? Prin confiscarea banilor oamenilor. Este impotriva religiei mele (si a altora, dar ma dau exemplu) ca sa mi se confiste bani pentru a plati programe scolare care il ignora pe Dumnezeu sau care spun ca nu exista Dumnezeu.

  Apoi, prin faptul ca ONU face invatamintul „obligatoriu”, imi incalca libertatea mea religioasa de a-mi educa copiii atunci cind si cum hotarasc. Religia mea spune ca parintii trebuie sa-si educe copiii, dar prin faptul ca copiii sint obligati sa fie supusi indoctrinarii din scoli, imi incalca libertatea de a-mi practica religia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: