Deschiderea festivă a anului universitar 2012-2013 la Institutul Teologic Baptist din București în imagini.


Duminică, 7 octombrie 2012 în cadrul festiv oferit de către Biserica Creștină Baptistă Golgota din București a avut loc Festivitatea de deschidere a noului an universitar pentru studenții și cadrele didactice ale Institutului Teologic Baptist din București.

După momentul de rugăciune condus de către pastorul Trandafir Popovici,

rectorul Institutului Teologic Baptist din București, Conf. Univ. Dr. Daniel Mariș a adresat un mesaj de salut participanților și a prezentat cadrele didactice.

În cadrul mesajului său, rectorul a menționat faptul că Institutul Teologic Baptist din București dorește să contribuie la dezvoltarea şi modernizarea învățământului teologic, printr-un program ce urmărește promovarea excelentei în educația teologică din România. În acest sens, ITBB a început un amplu proces de reînnoire curriculară pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă bisericile evanghelice în societatea de azi. Noua echipă managerială a ITBB îşi propune ca obiective principale în mandatul actual, creșterea semnificativă a performanţei educaţionale, păstrarea etosului ITBB dezvoltat de-a lungul a peste 90 de ani de existenţă, formarea de slujitori duhovniceşti competenţi şi pasionaţi pentru extinderea Împărăţiei lui Hristos, precum şi dezvoltarea relaţiilor cu Bisericile baptiste din ţară şi din străinătate.” În finalul mesajului său, rectorul Institutului Teologic Baptist a menționat următoarele: „Ne bucurăm să vă avem parteneri în procesul de pregătire academică şi formare spirituală prin care să dezvoltăm împreună abilități de slujire după modelul christic.”

Un mesaj de bun venit și îndemnuri la slujire și performanță academică au fost adresate studenților și de către Conf. Univ. Dr. Octavian Baban, Director de Departament în cadrul Institutului Teologic.

Decanul Facultății de Teologie a Institutului, Lect. Univ. Dr. Sorin Bădrăgan le-a vorbit studenților despre excelența academică. Adresându-se studenților, acesta le-a menționat faptul că ei sunt în școala lui Christos. Acesta a menționat si faptul că, în cadrul programului de formare academică, Institutul își propune să-i învețe pe studenți cum să învețe.

Motto-ul Institutului Teologic Baptist, Formare pentru slujire a fost evidențiat de către prorectorul Institutului Teologic Baptist, Conf. Univ. Dr. Ben-Oni Ardelean care a accentuat faptul că Dumnezeu apreciază cunoașterea experimentală a Sa, dăruirea și patosul pentru Domnul Isus și pentru slujire.

La acest eveniment a participat și președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România, Prof. Univ. Dr. Otniel Bunaciu, care a adus un salut atât din partea Uniunii Bisericilor Baptiste din România cât si din cea a Federației Baptiste Europene, al cărui vicepreședinte este, îndemnându-ne să ne rugăm pentru frații noștri din Orient.

La acest eveniment a fost prezentă și Silvia Tărniceriu. Marturia ei impartasita celor prezenti poate fi vizionată AICI.

In marturia sa, Silvia Tărniceru le-a vorbit studentilor si celorlalalti przenti la festivitate despre umblarea sa cu Dumnezeu într-o perioadă de grea încercări pentru România.

După mărturia sorei Silviei Tărniceriu, Otniel Bunaciu, în calitate de profesor și pastor a prezentat misiunea Facultății de Teologie Baptistă din Universitatea București iar în predica sa acesta a vorbit despre suveranitatea lui Dumnezeu reflectată în Biblie, în suveranitatea Cuvântului.

Pastorul Otniel Bunaciu a accentuat faptul că Dumnezeu își arată puterea prin iubire. Cuvântul Lui Dumnezeu este cel care a schimbat lumea iar suveranitatea acestuia se vede  și în exclusivismul Său. Vorbim în acest context, conform mesajului pastorului Bunaciu de faptul că există un singur cuvânt care cere exclusivitate. Mesajul a continuat prin menționarea faptului că Dumnezeu este liber și că El vine la noi așa cum vrea. Acest Cuvânt ne dă libertate, ne eliberează de sub robia păcatului și de libertatea de a fi  fii ai lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu nu doar că ne eliberează dar ne dă și puterea de a asculta de El. Avem astfel o credință care nu este niciodată neutră. Cuvântul ni se dă datorită iubirii Lui Dumnezeu, iubire care ne oferă și posibilitatea de a crede. Vorbim de o decizie de a crede care nu este una limitată și nu se rezumă, limitează la activitatea/viața Bisericii.

Decizia de a crede face vizibilă acțiunea lui Dumnezeu în viața noastră.

Albumele foto de la Capela FTB și de la Biserica Baptistă Golgota pot fi accesate apăsând pe cele două nume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: