Conferința de predicare expozitivă – Râu Sadului 2013


În perioada 24-26 octombrie 2013 am participat la Conferința de predicare expozitivă organizată de Langham Preaching Romania la Rîu Sadului, lângă Sibiu, într-un superb peisaj de toamnă.

Evenimentul a fost organizat de către Daniel Oprean, Daniel Mariș, Corneliu Constantineanu, iar invitații din acest an au fost Marcel Macelaru, Amiel Drimbe și Costel Ghioanca, predicatori experimentați, în calitate de conferențiari, la care s-au alăturat alți cercetători implicați în educația teologică din România și peste 60 de participanți provenind din mai multe confesiuni evanghelice.

Una din provocările acestei conferințe a fost și aceea de a crea o unitate în diversitate. Participarea la acest eveniment a fost o ocazie inedită de a interacționa cu oameni deosebiți și de a explora noi metode de înțelegere a Cuvântului lui Dumnezeu. Am avut bucuria să mă reîntâlnesc cu Daniel Oprean, pe care l-am cunoscut la Iași în vara anului 2009 cu prilejul unui workshop de istorie orală privindu-i pe evanghelici.

O imagine  de la workshop-ul de istorie orală din 2009 cu Daniel Oprean și Vasile Tomoioagă (Foto Alin Cristea)

Râul Sadului 2013

Tema acestei conferințe a fost predicarea din Vechiul Testament (predicarea din Narațiuni, din Lege și din Profeți), iar abordarea a fost una inedită prin împletirea unor expuneri și discuții în plen cu lucrul pe grupe în cadrul unor worksop-uri.

Partea practică a lucrului pe grupe va continua pe întreg parcursul anului următor (până la următoarea conferință) prin intermediul grupurilor de predicare zonale. Mai jos o fotografie cu o parte din membrii  Grupului de predicare Langham București.

Albumul foto este disponibil AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: