Mântuirea și a doua experiență a Duhului. Și a treia… și a patra…


Un articol interesant despre modul în care John Wesley a înțeles conceptul de mântuire , precum și despre reverberațiile acestui concept în spațiul evanghelic românesc.

Chibzuieli

1. Experiența istorică

Ce înseamnă să fii mântuit? Sunt eu mântuit? Iată o întrebare care l-a frământat intens pe John Wesley (1703-1791) pe când se pregătea ca student pentru hirotonire în Biserica anglicană. Împreună cu câțiva prieteni asociați în ceea ce au numit „clubul sfânt” practicau postul de două ori pe săptămână, studiul Scripturii, rugăciunea, atenție la curăția vieții oră de oră, hrănirea săracilor pe străzi, vizitarea celor închiși în

Sursă: Wikipedia Sursă: Wikipedia

închisori, alfabetizarea orfanilor și alte acte de caritate. În grup se aflau printre alții Charles, fratele lui John Wesley, și George Whitefield, care va deveni promotorul primei mari treziri spirituale din SUA (The Great Awakening, 1731-1755). De fapt, deveniseră atât de metodici în practicile spirituale încât au fost numiți „metodiști.” Noul Testament îl studiau în limba greacă și erau bine versați în studiul clasicilor în latină. Mulți dintre ei, în primul rând frații Wesley, for fi persoane cheie…

Vezi articolul original 1.954 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: