Biserica Adonai – o biserică care proclamă domnia nelimitată a lui Hristos


image

Proclamarea domniei nelimitate a lui Hristos este motoul Bisericii Creștine Baptiste Adonai din București, dar și un obiectiv de atins.
Tocmai de aceea, ziua de duminică, 6 septembrie 2015, a fost un deosebită, atât prin reunirea și închinarea împreună a credincioșilor acestei bisericii, cât și prin faptul că s-a inaugurat noul loc de închinare.
Anunțul despre inaugurarea noului loc de închinare a fost publicat AICI.
Cum se puteau realiza aceste lucruri altfel decât printr-un serviciu religios spre slava lui Dumnezeu.
Serviciul a fost deschis de către Costel Ghioancă, pastorul Bisericii Adonai, care a menționat, plecând de la Psalmul 118, că aceasta este ziua pe care Domnul a făcut-o. Este un nou început pentru noi, cei din Biserica Adonai, a spus acesta.

image

Costel Ghioancă alături de pastorul Elisei Pecheanu

Costel Ghioancă alături de pastorul Elisei Pecheanu

În cadrul mesajului acesta a menționat faptul că acolo unde este prezent Domnul este un loc sfânt.

A urmat un moment de închinare prin cântare ca mijloc de adorare a lui Dumnezeu.
image

*
image

*
image

image

Pastor, Elisei Pecheanu

Pastorul Elisei Pecheanu a transmis celor prezenți un mesaj despre Dovezile harului divin.

*
image

Acesta ne-a îndemnat să prețuim harul lui Dumnezeu, iar prin intermediul mesajului său, bazat pe un text din cartea Faptele Apostolilor capitolul 5, ne-a vorbit despre:
1. Ocrotirea lui Dumnezeu (v.21). Prin expresia „Mâna Domnului era cu ei” a dorit să evidențieze prezența și ocrotirea lui Dumnezeu de care au parte cei credincioși. Acesta a fost și un îndemn la credincioșie față de Dumnezeu.
2. A început să se audă, să se afle vestea că s-a deschis o nouă biserică în antichitate. Așa cum s-a auzit în vechime, așa s-a auzit și astăzi despre Biserica Adonai. S-a auzit vestea bună despre ei și este de dorit ca și pe mai departe să se audă lucruri bune.
3. Creșterea bisericii este o dovadă a harului divin. Acesta a fost cel de-al treilea punct al mesajului păstorului Elisei Pecheanu.
4. Adunările bisericii este o altă dovadă a harului divin. Pentru mine, a menționat pastorul Elisei Pecheanu, termenul adunare are o conotație sfântă pentru că face trimitere la prezența Domnului, arată că aici avem parte de prezența Lui.
5. Numele pe care ucenicii l-au primit în Antiohia, cel de creștin a fost ultimul punct al mesajului păstorului Elisei Pecheanu. El a amintit semnificația numelui de creștin(i), acela de urmași ai lui Hristos, iar noi suntem chemați să fim astăzi uceni, urmași ai Lui.

image

Pastor, Costel Ghioancă

Costel Ghioancă a avut un mesaj bazat pe textul din Ioan 3:16 : „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat pe singurul său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. ”
Bazându-se pe acest text, pastorul Costel Ghioancă a vorbit de dragostea lui Dumnezeu și de faptul că oamenii sunt flămânzi după dragostea Lui. Înainte de a avea dragoste unii față de alții trebuie să înțelegem dragostea lui Dumnezeu. Trebuie să înțelegem că dragostea lui Dumnezeu este mare.
Dacă este ceva care își dorește pentru Biserica Adonai, a menționat pastorul Costel Ghioancă, este ca aceasta să fie un loc unde oamenii să se întâlnească cu Dumnezeu.  În continuarea mesajului său acesta a vorbit despre faptul că adevărata dragoste oferă, este sacrificială. Exemplul ne-a fost oferit de însuși Dumnezeu, care a dat pe singurul sau Fiu pentru noi. Acum două mii de ani Domnul Isus Hristos a murit pe cruce din dragoste pentru noi. Astăzi noi suntem chemați la viață veșnică așa cum este ea prezentată în Ioan 17:3. Prin urmare, viața veșnică este o cunoaștere. Este o relație de cunoaștere asemeni celei din familie. Biblia precizează clar faptul că Hristos este singura noastră șansă de a fi salvați. Fără Isus Hristos nu este salvare (Ioan 14:6).
Biserica Adonai nu vă salva pe nimeni, Isus Hristos salvează. În Biserica Adonai se predică Evanghelia, o Evanghelie care își propune să-l prezinte pe Hristos.

A urmat un moment de închinare cu toată biserica, iar versurile de mai jos au rămas în mintea celor credincioși ca un îndemn la trăire sfântă.
„Condu pașii mei să numai rătăcesc
Condu pașii mei să pot să te urmez”
Biserica Adonai se întâlnește la închinare în Complexul Itaoui Center, Etaj 4, zona Piața Crângași, în fiecare duminică dimineața de la 10.30 la 12.30.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: