Simpozionul internațional C. S. Lewis Life and Legacy – București, 13.10.2015 (1)


În aceste momente la Universitate din București, sala Aula Magna se desfășoară Simpozionul internațional C. S. Lewis Life and Legacy.
În deschiderea simpozionului, Lect. Dr. Sorin Bărăgan, Facultatea de Teologie Baptistă, a prezentat invitații și a facut oficiile de gazdă.
image
O imagine cu auditoriul acestui eveniment.
image
Prof. Dr. Bogdan Ștefănescu, prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București a prezentat câteva caracteristici despre C. S. Lewis și acest simpozion.

*

După domnul profesor Ștefănescu la tribună a venit Prof. Stephen Prickett (University of Kent, England)
Domnia sa a prezentat câteva considerații despre C. S. Lewis și opera sa, realizând în acest fel o introducere în subiect. Profesorul Pickett a menționat și faptul că C. S. Lewis i-a fost profesor de limba engleză. Profesorul Prickett a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității București.
image
Următorul vorbitor în partea introductivă a simpozionului a fost Conf. dr. Daniel Mariș din partea Facultății de Teologie Baptistă, București și a Centrului de Cercetare al Credinței și Culturii din Universitatea București.
image
Domnia sa a salutat profesorii și auditoriul, iar apoi a prezentat scopul și obiectivele Centrului de Cercetare al Credinței și Culturii din cadrul Universității București, coorganizator al acestui eveniment.
În mesajul său, acesta a salutat realizarea acestui eveniment, precum și parteneriatul dintre Universitatea București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Regent’s Park College din cadrul Universității Oxford.
image
După profesorul Daniel Mariș a prezentat un mesaj de salut, Lect. dr. Deniela Vasiliu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.
image

image
În cuvântul său, domnia sa, cea care a fost „sufletul” acestui eveniment, după cum menționa domnul profesor Sorin Bădrăgan, a evocat personalitatea lui C. S. Lewis și a apreciat realizarea unui astfel de eveniment. Ne-am bucurat de faptul că doamna Denis Vasiliu, proaspăt doctor în filologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu o teză despre C. S. Lewis a putut fi alături de noi la acest eveniment.
Partea de final a secțiunii introductive a aparținut prezentării biografiei lui C. S. Lewis scrisă de Alister McGrath. Prezentarea a fost realizată de către Vlad Crîznic (Ravi Zacharias International Ministries)
image

image
Accentul a fost pus pe credința lui C. S. Lewis în Dumnezeu și felul în care „nu C. S. Lewis l-a găsit pe Dumnezeu, ci Dumnezeu l-a găsit pe C. S. Lewis”

image

Vlad, fiind studentul lui McGrath, ne-a oferit și o perspectivă în viața autorului cărții prezentate.

2 răspunsuri

  1. […] activității lui C. S. Lewis. După o primă parte foarte interesantă despre care am scris deja AICI, a urmat partea a doua în care personalități marcante ale vieții intelectuale și științifice […]

    Apreciază

  2. […] Bagat MOAŞTE !!!=PAGANISM !!!=” ​​ Crestini „, Cititi BIBLIA !!!!!= (rodiagnusdei) 33. Simpozionul internațional C. S. Lewis Life and Legacy – București, 13.10.2015 (1) (istorieevanghelica.ro) 70. Gentleman – ce-a fost si …ce-a ajuns… (petricamoisuc) 91. GHIȚĂ […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: