În aceste momente la Universitate din București, sala Aula Magna se desfășoară Simpozionul internațional C. S. Lewis Life and Legacy.
În deschiderea simpozionului, Lect. Dr. Sorin Bărăgan, Facultatea de Teologie Baptistă, a prezentat invitații și a facut oficiile de gazdă.
O imagine cu auditoriul acestui eveniment.
Prof. Dr. Bogdan Ștefănescu, prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București a prezentat câteva caracteristici despre C. S. Lewis și acest simpozion.
*
După domnul profesor Ștefănescu la tribună a venit Prof. Stephen Prickett (University of Kent, England)
Domnia sa a prezentat câteva considerații despre C. S. Lewis și opera sa, realizând în acest fel o introducere în subiect. Profesorul Pickett a menționat și faptul că C. S. Lewis i-a fost profesor de limba engleză. Profesorul Prickett a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității București.
Următorul vorbitor în partea introductivă a simpozionului a fost Conf. dr. Daniel Mariș din partea Facultății de Teologie Baptistă, București și a Centrului de Cercetare al Credinței și Culturii din Universitatea București.
Domnia sa a salutat profesorii și auditoriul, iar apoi a prezentat scopul și obiectivele Centrului de Cercetare al Credinței și Culturii din cadrul Universității București, coorganizator al acestui eveniment.
În mesajul său, acesta a salutat realizarea acestui eveniment, precum și parteneriatul dintre Universitatea București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Regent’s Park College din cadrul Universității Oxford.
După profesorul Daniel Mariș a prezentat un mesaj de salut, Lect. dr. Deniela Vasiliu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.
În cuvântul său, domnia sa, cea care a fost „sufletul” acestui eveniment, după cum menționa domnul profesor Sorin Bădrăgan, a evocat personalitatea lui C. S. Lewis și a apreciat realizarea unui astfel de eveniment. Ne-am bucurat de faptul că doamna Denis Vasiliu, proaspăt doctor în filologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu o teză despre C. S. Lewis a putut fi alături de noi la acest eveniment.
Partea de final a secțiunii introductive a aparținut prezentării biografiei lui C. S. Lewis scrisă de Alister McGrath. Prezentarea a fost realizată de către Vlad Crîznic (Ravi Zacharias International Ministries)
Accentul a fost pus pe credința lui C. S. Lewis în Dumnezeu și felul în care „nu C. S. Lewis l-a găsit pe Dumnezeu, ci Dumnezeu l-a găsit pe C. S. Lewis”
Vlad, fiind studentul lui McGrath, ne-a oferit și o perspectivă în viața autorului cărții prezentate.
[…] activității lui C. S. Lewis. După o primă parte foarte interesantă despre care am scris deja AICI, a urmat partea a doua în care personalități marcante ale vieții intelectuale și științifice […]
ApreciazăApreciază
[…] Bagat MOAŞTE !!!=PAGANISM !!!=” Crestini „, Cititi BIBLIA !!!!!= (rodiagnusdei) 33. Simpozionul internațional C. S. Lewis Life and Legacy – București, 13.10.2015 (1) (istorieevanghelica.ro) 70. Gentleman – ce-a fost si …ce-a ajuns… (petricamoisuc) 91. GHIȚĂ […]
ApreciazăApreciază