Profesorul universitar Otniel Ioan Bunaciu a obținut titlul de doctor habilitat în teologie


Marți, 7 Februarie 2017, într-o zi răcoroasă de iarnă am avut onoarea să particip la un eveniment de înaltă ținută academică, respectiv ședința publică în vederea obținerii de către Prof. univ. dr. Otniel Bunaciu, Decanul Facultății de Teologie Baptistă, Universitatea din București, a titlului de doctor habilitat în teologie.

Image may contain: 9 people, people sitting and indoor

Comisia de examinare a fost alcătuită din Profesor universitar doctor Wilhelm Dancă, Decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București în calitate de Președinte, Profesor Universitar doctor Mihai Himcinschi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia în calitate de membru și Conferențiar Universitar doctor Calina Gelu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Craiova în calitate de membru.

Comisia examen abilitare Itniel Bunaciu

În prezența unui auditoriu numeros format din cadre didactice, teologi, doctoranzi, sociologi, redactori, domnul profesor Otniel Ioan Bunaciu și-a susținut teza cu titlul Importanța teologiei lui Karl Barth pentru o reflecție teologică asupra relației dintre biserică și societate. 

Printre participanții la acest eveniment s-au aflat Prof. univ. dr. Vasile Talpoș, conducător de doctorate în cadrul Universității București, decan al Facultății de Teologie Baptistă, Universitatea din București în anii ’90 și Rector al Institutului Teologic Baptist din București (1991-2011); Conf. univ. dr. Daniel Mariș, Rectorul Institutului Teologic Baptist din București; Conf. univ. dr. Ieremia Rusu, rectorul Institutului Teologic Timotheus din București; Lect. univ. dr. Sorin Bădrăgan, Decanul Facultății de Teologie Baptistă Pastorală, Institutul Teologic Baptist din București; Conf. univ. dr. Octavian Baban, Director de departament în cadrul Facultății de Teologie Baptistă Pastorală, Institutul Teologic Baptist din București; Conf. univ. dr. Corneliu Boingeanu, Director de departament în cadrul Facultății de Teologie Baptistă, Universitatea din București; Conf. univ. dr. Ben-Oni Ardelean, senator, secretarul Comisiei de relații externe a Senatului României.

Evenimentul a fost deschis prin citirea unui Psalm, iar apoi Profesorul Wilhelm Dancă a prezentat comisia, candidatul și  a oferit profesorului Bunaciu oportunitatea de a-și prezenta cercetarea. Ca urmare a invitației primite profesorul Bunaciu și-a prezentat cercetarea despre rolul teologiei lui Karl Barth pentru o reflecție teoligică asupra relației dintre biserică și societate.

Image may contain: text

După prezentare au urmat o serie de întrebări, iar apoi răspunsurile candidatului.

După prezentarea cercetării, observații și răspunsurile la întrebările comisiei și a celor din sală, comisia s-a retras pentru deliberare revenind după discuții și analize în sala de ședințe pentru anunțarea rezultatului. Profesorul univ. dr. Wilhelm Dancă, președintele comisiei, a dat citire deciziei comisiei prin care se acorda abilitarea în domeniul teologie domnului profesor universitar Otniel Ioan Bunaciu.

Image may contain: 3 people, people standing

Acest eveniment are o importanță aparte pentru comunitatea evanghelică din România prin confirmarea abilităților academice ale profesorului Bunaciu, a faptului că acesta va putea coordona doctorate în teologie și transmite mai departe un tezaur de cunoștințe.

Image may contain: 4 people, people standing, suit and indoor

De asemenea, importanța constă și în recunoașterea meritelor academice ale domnului profesor Otniel Ioan Bunaciu dovedind astfel faptul că școala are rolul ei atât în pregătirea din punct de vedere intelectual al unei persoane, cât și pentru că în acest fel aceasta este echipată pentru transmiterea mai departe a credinței creștine.

Albumul foto de la acest eveniment este disponibil pe pagina de Facebook Istorie Evanghelica.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.