Hristos a înviat !


„Nu este aici; a înviat după cum zisese.” (Matei 28:6/a)

Nu există un alt salut mai frumos, mai încurajator, mai provocator, ca salutul creştinesc cu care ne salutăm de obicei numai cu prilejul sărbătorii Paştelui. Un tânăr, trecând pe lângă o doamnă în vârstă, a salutat-o cu salutul „Hristos a înviat !”. Reacţia acesteia a fost una plină de uimire, şi nedumerită, l-a întrebat : „Dumneata, tânăr fiind, mai crezi în vestea aceasta ?”. „Da”, a fost  răspunsul plin de curaj al tânărului credincios. Şi de aici a început dialogul interesant între cei doi, despre Evanghelie, Domnul Isus, mântuire, viaţă şi moarte, înviere din morţi, veşnicie…  La despărţire, stimabila doamnă l-a felicitat din inimă pe tânărul credincios pentru curajul de a mai crede în Dumnezeu în veacul acesta rău şi… poate cel din urmă pentru întreaga omenire. Da, acest adevăr istoric, petrecut cu două mii de ani în urmă, este un adevăr veşnic, grăitor, care ar trebui să cutremure întreaga fiinţa a semenilor noştri.

„Hristos a înviat !” înseamnă că există viaţă după moarte. Vestea aceasta a fost transmisă de îngerii din ceruri veniţi la mormântul Domnului, de soldaţii romani, de femeile credincioase, de ucenicii Domnului, iar Cel înviat din morţi, Domnul Isus Hristos, S-a arătat tuturor prietenilor Lui, de-a lungul celor 40 de zile până la înălţarea Sa la ceruri. Apostolul Pavel ne spune că Domnul înviat „S-a arătat (şi) la peste cinci sute de fraţi deodată…” (1 Corinteni 15:6).

„Hristos a înviat !” înseamnă că tot ce  a spus Domnul Isus despre Sine însuşi este adevărat. El ne-a spus că este Fiul lui Dumnezeu, Mielul de jertfă pentru ispăşirea păcatelor noastre. Moartea Lui înlocuitoare pentru noi a fost acceptată de Tatăl din ceruri. Păcatele noastre sunt iertate deoarece toată vina a purtat-o El pe cruce. Noi avem viaţă veşnică prin credinţa în El.

„Hristos a înviat !” înseamnă că moartea a fost învinsă la ea acasă. Duşmanul cel mai de temut al omului, moartea, a fost înfrânt. „Unde îţi este biruinţa, moarte ? Unde îţi este boldul, moarte ?” (1 Corinteni 15:55). Pentru cei credincioşi moartea nu mai este un duşman ci un prieten care va face să ajungem acasă în ceruri, împreună cu Domnul nostru Isus Hristos. Moartea a devenit astfel o simplă uşă prin care vom trece din viaţa aceasta vremelnică în viaţa veşnică.

„Hristos a înviat !” înseamnă că există un destin veşnic. El, Domnul Isus Hristos, a vorbit despre cele două locuri din veşnicie unde vor ajunge oamenii după moarte : Rai sau Iad.  Raiul este locul de fericire veşnică în prezenţa Domnului, iar Iadul este locul de chin veşnic în prezenţa diavolului (Matei 25:34,41,46). Tu, dragul meu cititor al acestui mesaj, unde vei fi în veşnicii ? Dacă vrei să fii în fericire veşnică împreună cu Domnul Isus, trebuie încă de acum, din viaţa aceasta, să te pocăieşti de păcatele tale, să le mărturiseşti Domnului care ţi le poate ierta, şi să le părăseşti pentru totdeauna, apoi să crezi în iertarea şi mântuirea ce o poţi primi chiar acum din partea Domnului Isus, Cel ce este viu în vecii vecilor, şi carte te iubeşte şi pe tine.

Pastor. Elisei Pecheanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: