Biserica creștină din China crește exponențial


Biserica creștină din China înregistrează o creștere numerică fără precedent, transmite Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC), citat de Christian Today.

Slujbă într-o biserică catolică din Beijing (Foto: AP) „Am vizitat China regulat în ultimii 15 ani și sunt uimit în fața creșterii uriașe a bisericii,” a declarat Mathews George Chunakara, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Mărturie Publică al WCC. Reprezentantul Consiliului a evaluat răspândirea creștinismului în rândul populației chineze drept o „creștere unică și explozivă”.

Chunakara notează cu entuziasm că „nu doar clasele defavorizate îmbrățișează creștinismul, ci și cei bogați și cei educați, de asemenea,” notând că „Beijingul și Shanghaiul sunt o dovadă” a acestui fapt.

Liderul ecumenic afirmă că situația privind libertatea religioasă în China „s-a îmbunătățit considerabil” în ultimii zece ani și că, datorită ritmului alert de producție economică, Guvernul Chinez începe să se arate „în favoarea” celor credincioși. Potrivit Christian Today, dacă în 1970, numărul creștinilor din China ajungea la 13 milioane, estimările prezente ajung până la 130 de milioane de persoane.

Articol preluat de pe site-ul semneletimpului.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: