Marius Cruceru despre secularizare si problemele contemporane ale baptistilor


Baptiștii români în contextul noilor tensiuni între religios și secular – tendințe, provocări, soluții reprezinta comunicare lui Marius Cruceru, decanul Facultății de Teologie Baptista din cadrul Universității Emanuel din Oradea și vicepreședinte al Comunității Baptiste Oradea, susținută în data de 5 martie 2011 în cadrul Simpozionului International Secularizarea și Europa contemporana. Particularități Europei centrale și de Sud – Est pe care l-am anunțat aici și am prezentat programul aici. Acest material reprezinta ultimele 15 minute ale comunicării. Vor mai urma încă doua materiale filmate referitor la aceasta comunicare în care Marius Cruceru răspunde întrebărilor despre cum vede rezolvată problema autorității în cultul baptist, precum și care este in opinia sa cea mai potrivită formulă  administrativă în cadrul Uniunii baptiste. În cadrul comunicării, Marius Cruceru  identifică lipsa de autoritate a organismelor executive ale cultului baptist că fiind o problemă actuală a baptiștilor. Mai sunt abordate aspecte legate de rolul creștinului în societate precum și de aspectul misionar.

Inaugurez prin intermediul acestei postări o serie de articole în care voi prezenta câteva impresii de la simpozion, probabil un rezumat al comunicării mele și fotografii.

Înregistrarea video a fost retrasa de site la cererea lui Marius Cruceru. Am luat în considerare cererea sa ținând cont de faptul că materialul este parte a unei comunicări pe care autorul o va publica sub forma unui articol în cadrul volumului cu comunicările simpozionului.

4 răspunsuri

  1. […] Prima parte a fost prezentată sub titlul Marius Cruceru despre secularizare si problemele contemporane ale baptistilor […]

    Apreciază

  2. […] Marius Cruceru despre secularizare si problemele contemporane ale baptistilor […]

    Apreciază

  3. […] Marius Cruceru despre secularizare si problemele contemporane ale baptistilor […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: