Interviu cu Peter Rong în Terra Magazin


L-am cunoscut prin 2001 la capela Facultății de Teologie Baptistă din București. Predica adesea în serile de joi. L-am admirat pentru pasiunea cu care proclama adevărul Evangheliei, dar şi pentru limba română pe care o vorbea atât de bine pentru un sudanez. I-am aflat apoi povestea. Venirea în România. Condamnarea la moarte. Experiența detenției. Eliberarea. Studiile şi slujirea. O poveste de viaţă impresionantă. Dar dincolo de asta se ascunde un om de mare caracter, mereu cu zâmbetul pe buze, punctual, gata oricând să ajute.

Prin 2002, în urma implicării studenților evanghelici din organizația „Speranță pentru Mileniul 3”, unele dintre persoanele care locuiau în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din București s-au arătat deschise să cunoască mai mult despre creștinism. Așa a luat ființă Biserica „Spiritual Revival” (str. Luduș, nr. 4, sector 1, București) al cărei pastor este și în prezent Peter Rong.

Numărul din luna mai al revistei Terra Magazin este dedicat (aproape în întregime) Africii, iar la paginile 24-25 veți putea citi interviul realizat cu Peter Rong și afla câteva amănunte interesante despre viața obișnuită a unui tânăr din Sudan, din timpul războiului civil care a dus la divizarea celui mai mare stat african. O parte a interviului se găsește și online AICI.

Sursa: http://emsal.wordpress.com/

Reclame

Un răspuns

  1. […] Interviu cu Peter Rong în Terra Magazin […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: