Florin Stoica, Caracteristicile unui bun administrator al lui Dumnezeu


Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.” (1 Petru 4:10 -11)

Oamenii în mod cinstit sunt preocupați să îngrijească lucrarea lui Dumnezeu, să facă voia lui Dumnezeu și să fie plăcuți Lui, dar apostolul Petru ne spune că suntem ispravnici, adică administratori ai harului lui Dumnzeu. Un administrator ascultă ce i se cere, nu se frământă el cu cerințele, ce să facă, ce e mai bine? El însuși nu este în centrul atenției, ci Altul este în centru. El nu trebuie să caute să convingă pe nimeni de nimic, pentru că nu El are ceva de spus, este vorba despre Altcineva, în administrația căruia lucrează. Acest lucru trebuie stabilit foarte clar, pentru a înțelege felul de a lucra.

Acum se pune întrebaerea: Ce trebuie să fac pentru ca să fiu un bun administrator?

Să slujesc potrivit darului v. 10b – Nu trebuie să creem nimic, nu trebuie să făurim nimic. Vedem atâta muncă pentru a găsi o metodă inteligentă, stategică și eficientă pentru binele lucrării lui Dumnezeu. Cred că într-un anumit mod acest lucru ofensează inteligența lui Dumnezeu. El în Cuvânt lasă o anumită strategie, anumite lucruri clare, care ar trebui urmate cu fidelitate. Cred că este suficient să neglijăm cel mei mic lucru ca să stricăm lucrarea. Trebuie să ne înțelegem chemarea și darul spiritual, cu care să ne implicăm în lucrarea pe care a prescris-o Dumnezeu. A identifica darul tău este foarte important, pentru că este ca un certificat divin pentru lucrare. Dacă mi s-a dat darul să vestesc Evanghelia, este vai de mine dacă nu o fac. Fiecare trebuie să slujim prin forma destinată de Dumnezeu fiecăruia.
Să vorbesc cuvinele lui Dumnezeu v.11a. – Frații puritani din Anglia care au plecat în ținutul Americii de astăzi, aveau un principiu în lucrare, și anume să predice biblia la rând. În concepția lor Biblia și Noul Testament în special era ca un labirint, pe care dacă îl urmai fidel, te purtă prin o serie întreagă de virtuți și principii care înadins sunt gândite de Duhul Sfânt ca să ne formeze și educe spiritual. Dacă eu rup șirul scripturii, evit anumite texte, atunci eu îmi creez o lacună. Cel rău va câștiga de aici. Să predicăm altora cuvântul. Este cel mai bun lucru pe care îl putem oferi, mai presus de orice am putea noi să îi spunem. Să investim însă în a-l prezenta clar și în profunzime. Tot cuvântul! El singru naște din nou, eliberează, dă putere. Să îl lăsăm să iasă la lumină!

Să slujești după puterea lui Dumnezeu v.11b. – Nu trebuie să căutăm în afara puterea, o găsim la Dumnezeu. Puterea nu este în noi! Încercăm adesea să ne întărim cu surogate, chiar muzică, texte, practici, predici etc. Puterea o dă doar Dumnezeu, pentru asta este nevoie de o relație vie și viguroasă cu El. Să nu mergem pe orizontală după putere: la oameni, în cărți, în mâncăruri etc. Când vorbim cuvântul, trebuie să știm că nu este suficient, ci împreună cu el, este nevoi și de puterea lui Dumnezeu. Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. (Matei 22:29) Există o putere adevărată, autentică, și există o putere falsă, înșelătoare. Puterea adevărată o găsim doar în Dumnezeu.
Suntem administratori. Suntem pe planul doi, Altcineva este pe primul loc, Altcineva este inițiatorul. Noi trebuie să ne facem cât se poate de bine treaba de administratori, să aplicăm ce a spus El. Atunci vom fi mai eficienți și mai puternici în ceea ce avem de făcut.

Doamne ajută!
Pastor, Florin Stoica

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: