Ce este mântuirea ?


Nu suntem mântuiți pentru că suntem de acord cu o anumită doctrină sau formulă. Suntem mântuiți pentru că ascultăm de Dumnezeu. Tot ce spune Isus este : „Vino după Mine !” Nu spune unde sau cât ne va plăti. El ne poruncește doar. (…)

Dumnezeuucenicia.jpeg vrea ca toți oamenii să fie mântuiți, pentru că toți au păcătuit. De aceea El ne poruncește să ne pocăim. A nu o face înseamnă a nu asculta de Dumnezeu. De aceea îi așteaptă o pedeapsă pe toți cei ce nu se pocăiesc. Dacă ar fi fost o simplă invitație, atunci n-ar fi existat nicio pedeapsă. (…)

Mântuirea înseamnă supunere. Mântuirea înseamnă a te pune sub autoritatea lui Cristos. (pp. 26-27)

Ce este mântuirea ? Mântuirea presupune a fi „izbăvit de sub puterea întunericului și … strămutat în Împărăția fiului dragostei Lui” (Coloseni 1:13). Nu înseamnă a scăpa de orice împărăție. Înseamnă a trece de sub domnia Satanei sub domnia lui Cristos.

În această nouă împărăție nu puteți face ce doriți. Sunteți parte a Împărăției lui Dumnezeu. El este Împăratul. El domnește. Noi trăim în conformitate cu așteptările și dorințele  Lui. (p. 34)

Juan Carlos Ortiz, Ucenicia: îndrumător pentru creșterea spirituală a credincioșilor, Editura Casa Cărții, Oradea, 2014, pp. 26-27, 34.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: